Superbike

Lowes: „Messze vagyok a két élmenőtől”

Elviekben elégedetten kellene várnia a vasárnapi két futamot Alex Lowesnek, ám a Yamaha motoros hiába lett harmadik a Chang International Circuit aszfaltcsíkján a Superbike-vb szombati versenyén, jól tudja, némi túlzással fényévnyi távolságban van Alvaro Bautistától és Jonathan Reától.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára!

Vélhetően előre aláírta volta Alex Lowes, hogy Buriramban megszerzi a 2019-es világbajnokság első dobogós helyét, ám a gyári Yamaha brit motorosa nem volt a legvidámabb, amikor véget ért az idei Superbike-vb negyedik futama. Ugyanis annak ellenére, hogy végül a legjobb yamahásként a harmadik helyen végzett – nagy csatában tartotta maga mögött csapattársát, Michael Van der Markot –, ám hatalmas a lemaradása a mezőnyből bizony jelentősen kimagasodó Alvaro Bautista (Ducati) és Jonathan Rea (Kawasaki) mögött.

„Ha Alvaro és Jonathan nem hibáznak, akkor vélhetően még nagyobb lett volna a különbség, és akkora lett volna a különbség, mint amekkora Phillip Islanden volt. Persze elkeserítő a különbség köztem és a két élen végzett között, de nézzük a dolgok jó oldalát, és azt látnom, hogy a legnagyobb riválisaimat, Van der Markot, Melandrit és Cortesét, akiknek ugyanolyan motorjuk van, mint nekem, és sikerült legyőznöm őket. Elégedett lehetek azzal, hogy a dobogón fejezhettem be a versenyt, és abban bízom, hogy vasárnap még tudom növelni a sebességemet” – közölte a 28 éves brit motoros.
Lowes egyébként hisz abban, hogy a sprintversenyben talán képes lesz felvenni Bautista és Rea tempóját.

„Bízom abban, hogy ismét jó helyen érek célba a Yamahával, és azt is remélem, hogy közelebb kerülök Alvaróhoz és Jonathanhoz. A szombati versenyen tapasztalt kisebb gondokat szeretném elfelejteni, ami nagyon kell ahhoz, hogy vasárnap is eredményes legyek” – tette hozzá Lowes.

Fotó: Yamaha


Hozzászólások