Supersport

Loris Cresson lesz a Team Toth egyik motorosa jövőre

A magyar alakulat bejelentette: 2020-ban is a Supersport-vb-n folytatja, méghozzá a tervek szerint két versenyzővel – közülük lesz az egyik a 21 éves belga tehetség.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Remekül indult 2019-ben a Team Toth szezonja a Supersport-világbajnokságon, hiszen Hector Barberával a negyedik helyen végeztek a Phillip Island-i nyitányon. A spanyollal aztán néhány forduló elteltével viharos körülmények között szakították, az idény hátralévő részében pedig több motoros is megfordult a Yamahájukon – többek között Györfi Alen is –, akik viszont nem tudtak Barberához hasonló eredményeket elérni.

Az viszont mindenképp örömteli hír, hogy már november közepén biztossá vált, hogy a magyar istállót 2020-ban is a WSSP mezőnyében köszönhetjük. Ráadásul ifj. Tóth Imre csapatvezető elmondása szerint a terv az, hogy két Yamahával képviseljék magukat a rajtrácson! Mindenesetre az egyikre már meg is találták a motorost, ugyanis bejelentették, hogy leigazolták Loris Cressont. A 21 éves belga két teljes idényt futott már a Supersport-vb-n, s tavaly és idén is az összetett tabella 12. helyén végzett sorozatos pontszerzéseinek köszönhetően.

„Örömömre szolgál bejelenteni, hogy jövőre is a Supersport-világbajnokság mezőnyében folytatjuk” – idézi Tóth Imre szavait a WorldSBK.com weboldal. „A tervem az, hogy két motorost indítsunk, s egyiküket már meg is tudjuk erősíteni. Loris Cresson, aki egy fiatal és tehetséges belga motoros, csatlakozik hozzánk 2020-ra. Jó eredményeket szerzett 2019-ben, és biztos vagyok benne, hogy a mi tapasztalatunkkal és a rajtrács egyik legjobb motorjára felülve rövidesen top eredményeket érhet el. Loris olasz főmérnökkel fog dolgozni, és tapasztalt mérnökök segítségére támaszkodhat. Készen állunk az új motorral, és már alig várjuk, hogy együtt dolgozhassunk vele.”

Maga Cresson a következőket mondta el a bejelentés kapcsán: „Nagy örömmel jelentem be, hogy 2020-ban csatlakozom a Team Toth csapatához. Ez egy nagyon jó lehetőség számomra, hogy a Supersport-világbajnokságon folytassam, és örülök, hogy a körülöttem állók megadták ezt a lehetőséget. Magammal hozhatom a saját főmérnökömet, szóval jó évnek nézhetünk elébe. 2019-ben nem olyan eredményeket értem el, mint amire számítottam, de 2020-ban a top 5-be vagy top 7-be kerülést veszem célba. Úgy vélem, nagyszerű dolgokra lehetünk képesek!”

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások