MotoGP

Lorenzo üléscsere után javult: „Ez felér egy kisebb győzelemmel”

Délelőtt ugyan még egy bukással hívta fel magára a figyelmet, délután viszont szokatlanul elöl végzett a Repsol Honda ötszörös világbajnok spanyolja a Francia Nagydíj első napján.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Eddig nem épp a sikerekről szól Jorge Lorenzo idénye, az első két Le Mans-i szabadedzés után azonban a negyedik helyet foglalja el az összesített eredménylistán. A spanyol saját bevallása szerint eddig főként a kanyarok bejáratán szenvedett: nemrég úgy fogalmazott, hogy túlságosan terhelte a karját féktávokon. Most egy üléscsere szemlátomást javított ezen, az ötszörös vb-első ugyanis az eddig preferált változatról áttért a Hondánál megszokott típusra: „Ilyen típusú üléssel mentem a yamahás időkben, megtartottam ezt a Ducatinál is, és most áthoztam a Hondához. De úgy tűnik, rá kellett jönnöm, hogy ez itt egyelőre nem működik ezzel a motorral, és jobb megoldást jelent a standard hondás ülés.”

Ami a feljavult tempót és az esélyeket illeti, így fogalmazott Lorenzo a Motorsport.com hasábjain: „Át kell konvertálnunk ezt a tempót versenyeredménnyé. Ha ez nem sikerül, nem lehetünk elég magabiztosak és nem tudjuk bemutatni, mire vagyunk képesek. Ez még csak edzés volt, de az érzés terén tettünk egy lépést előre. Felér ez egy kisebb győzelemmel, de hosszú folyamat előtt állunk még. Ahogy a minap is elmondtam: minden apró, közepes vagy nagy lépés olyan számomra, mint egy győzelem, és ma nyertünk valamit, még ha nem is egy versenyt vagy egy dobogós helyezést. Remélhetőleg tartani tudjuk ezt a szintet. Nem tudom, mi lesz holnap, mert lehet, hogy esni fog, de a száraz edzéseken további dolgokat fogunk kipróbálni, hogy tovább lépdelhessünk előre.”

Pedig nem indult jól amúgy a Francia Nagydíj hétvégéje sem Lorenzo számára, hiszen rögtön az első szabadedzés elején begyűjtött egy bukást, amikor ráhajtott a rázókőre, és maga a versenyző is elismerte, hogy ez visszavetette az önbizalmát. Egyébként a csapattárs Marc Marquez nem sokkal később szintén majdnem elesett ugyanott, a címvédő azonban szokásához híven nagyot mentett – ahogy a nap során még további alkalmakkal is: a világbajnokságot vezető repsolos szerint ugyan a kemény gumik jól működtek az FP2 folyamán, nehéz volt a kellő hőmérsékletre felmelegíteni őket, ez eredményezte a sok csúszkálást.

Fotó: Honda Racing


Hozzászólások