MotoGP

Lorenzo arra számított, hogy utolsó lesz

A várakozásaihoz képest jobban alakult a Brit Nagydíj a Repsol Honda motorosa számára, viszont a húszkörös futam után ismét komoly fájdalmakkal kellett megküzdenie.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Jorge Lorenzo csaknem két hónapos kihagyás után tért vissza Silverstone-ban, asseni csigolyatörése viszont még rányomta a bélyegét a teljesítményére. Az edzéseken végig a 21-22. helyeken végzett, a versenyen viszont valamelyest javítani tudott, s végül a két pontot érő 14. pozícióban látta meg a kockás zászlót. A spanyol elismerte, hogy nem számított ilyen „jó” eredményre – minderről a Crash.net hasábjain beszélt Lorenzo:

„Hogy őszinte legyek, arra számítottam, hogy utolsó leszek, de végig Abraham vagy Syahrin előtt haladtam, akik pedig egész hétvégén jóval gyorsabbak voltak nálam. Igyekeztem nagyon finoman bánni a gázzal, hogy óvjam a gumikat, mivel én közepes-közepes keverékeket választottam, míg a többiek nagyrészt keményet elölre és hátulra is. Az utolsó körökben így is eléggé elkopott a hátsó, ezért tudott Syahrin megelőzni, miután egész versenyen követett. Emellett komoly fájdalmat kezdtem érezni a hátamban, ezért valamelyest vissza kellett vennem a tempóból.”

A Repsol Honda ötszörös világbajnoka részletesebben is beszélt a sérüléséről: „Nagyon fáj a hátam, jobban, mint pénteken vagy szombaton, hiszen húsz kört motoroztam egy huzamban, ráadásul gyorsabban, mint egész hétvégén. Ez nem segített a sérülésemen, most eléggé begyulladt és komoly fájdalmaim is vannak. Arra számítok, hogy hétfőn már jobb lesz, a második napon pedig még jobb. Négy-öt nap múlva jön a kétnapos misanói teszt, szerintem addigra már fittebb leszek, és főként az a jó, hogy keményebben tudok majd edzeni a következő hetekben az ottani futamra.”

Fotó: Repsol Media


Hozzászólások