MotoGP

Lecuona már Valenciában bemutatkozik a MotoGP-ben

Alig néhány hete derült ki, hogy 2020-ban a királykategóriában fog szerepelni, most a Tech3 KTM bejelentette, hogy a 19 éves spanyol ugrik be a vállműtét miatt kidőlő Miguel Oliveira helyére az évadzárón.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Miguel Oliveira először a silverstone-i futamon szedett össze egy vállsérülést a Johann Zarco-féle ütközés következtében, majd a helyzete rosszabbodott a Phillip Island-i FP4-es balesete során, amely miatt mind az ausztrál, mind a maláj versenyt ki kellett hagynia. A portugált múlt vasárnap megműtötték, viszont a több hónapos rehabilitációs idő miatt kénytelen kihagyni a valenciai utolsó fordulót, valamint a novemberi teszteket is, a célja pedig, hogy a februári sepangi kollektív gyakorláson újra motorra ülhessen.

Csapata, a Tech3 KTM azonban addig sem marad második versenyző nélkül: az istálló csütörtök este bejelentette, hogy Iker Lecuona fogja őt helyettesíteni a valenciai szezonzárón. Még annak is csak néhány hete, hogy kiderült, hogy a Moto2-ben két dobogós helyezést szerző spanyol lesz jövőre Oliveira társa a KTM gyári alakulatához előléptetett Brad Binder helyett, viszont máris előbbre hozták a királykategóriás debütálását.

„Büszke pillanat számomra, hogy a hazai nagydíjamon adatik meg ez a lehetőség” – mondta el Lecuona. „Ki kell élveznünk ezt a fantasztikus élményt, de mindenekelőtt a lehető legtöbbet kell tanulnunk a jövőre nézve. Mindez nem lett volna lehetséges Herve Poncharal segítsége és bátorítása, ahogy Eitan Butbul és az American Racing Team kiváló csapata nélkül sem, akik segítettek versenyzőként és emberként is fejlődnöm. Emellett szeretnék gyors és teljes gyógyulást kívánni Oliveirának, aki jövőre a csapattársam lesz. A legjobbamat fogom nyújtani Valenciában, mint mindig.”

Lecuona kapcsán fontos statisztikai érdekesség, hogy ő lesz az első 2000-ben vagy azt követően született versenyző, aki bemutatkozhat a MotoGP-ben. Moto2-es csapata, az American Racing Team sem marad egyébként helyettes nélkül: őt a MotoAmericából érkező Sean Dylan Kelly fogja pótolni az idény utolsó versenyén, aki így a honfitárs Joe Roberts oldalán ejtheti meg vb-debütálását a középső géposztályban.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások