F1

Leclerc is szívesen kipróbálna egy MotoGP-motort

Hamiltonhoz hasonlóan a monacói is odavan a motorokért – más kérdés, hogy szerinte a Ferrari nem biztos, hogy engedélyt adna neki erre…
Decemberben Lewis Hamilton saját bevallása szerint egyik álmát váltotta valóra azzal, hogy a Valentino Rossival történt gépcsere révén felülhetett egy MotoGP-motorra Valenciában. Úgy tűnik azonban, hogy nem csak a hatszoros vb-első dédelget hasonló álmokat a Formula-1-es pilóták közül: a Ferrari ifjú tehetsége, Charles Leclerc az Autosport International Show-n beszélt ugyanerről:
 
„Szeretnék kipróbálni és vezetni egy MotoGP-gépet, mert általánosságban szeretem a motorokat, de nem tudom, hogy a Ferrari benne lenne-e. Először engedélyt kellene kérnem tőlük, és nem tudom, hogy a csapat megadná-e” – idézi Leclerc szavait a SpeedWeek.com szaklap.
 
A monacói ugyanakkor az autóversenyzésen belül is kipróbálna más szakágakat: „Miért ne? Bár, hogy őszinte legyek, kissé megszállottja vagyok a Formula-1-nek, így inkább több nagydíjon indulnék a szabadidőmben. De ha valami mást kellene választanom, akkor az a rali lenne. Teljesen más ahhoz képest, mint amikor egy pályán körözünk, szóval szívesen kipróbálnám.”
 
Leclerc egyúttal azt is elmondta, hogy idei célja a vb-cím megszerzése az F1-ben: „Tudom, hogy ez elég optimista hozzáállás, de mindig nagy célokat tűzök ki magam elé, és mindent beleadok a győzelemért. A világ legjobb csapatánál versenyzem, és szeretném megadni nekik, amit megérdemelnek. De szívesen várok 2021-ig, ha akkor biztosan megnyerem a címet.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások