F1

Kvalifikáció helyett FIFA és modellezés – így telt a szombat Suzukában

A Hagibis tájfun miatt törölt szombati programok ritka helyzetet teremtettek: a versenyzőknek lett 24 órányi szabadideje egy futamhétvége kellős közepén – lássuk ki mivel töltötte!
Egy Forma-1-es pilóta átlagos versenyhétvégéje finoman szólva sem a sok pihenésről szól: PR- és médiamegjelenések, eligazítások és csapaértekezletek gondoskodnak arról, hogy ne unatkozzanak két edzés között. Azonban a Hagibis tájfun miatt pénteken hivatalossá vált, hogy szombaton nemhogy edzések nem lesznek, a pálya is zárva tart majd, így a mezőny tagjai azzal a szokatlan helyzettel szembesültek, hogy van 24 órányi szabadidejük. A tájfun nagyjából 200 kilométerre Suzukától érte el a japán partokat, és a felvételeket elnézve bölcs döntést hoztak a szervezők a program átrendezésével.

A pilóták közül természetesen senki sem esett kétségbe, sőt, a nagy többésgük igencsak változatos módon használták ki a hirtelen jött pihenőt – előzetesen Valteri Bottas volt az egyetlen, aki adatlemezéssel és munkával tervezte tölteni a szombatot. Többen a játékkonzolokra szavaztak: Max Verstappen, Sergio Perez, Carlos Sainz és Lando Norris közös fifázáson vett részt.

A McLaren újonca azonban a fizikai sportokat sem veti meg, így lement bowlingozni is – vagy legalábbis valami olyasmit csinálni….
View this post on Instagram

WHAT A STRIKKKKKKEEEEEEEEEEE #losersclub

A post shared by Lando Norris (@landonorris) on


Voltak, aik előzetesen a passzív pihenésre szavaztak: Gionvinazzi a jetlaget szerette volna kipihenni, Lance Stroll pedig filmezéssel tervezte eltölteni az időt. Egészen egyedi módot talált a szabadidő eltöltésére Romain Grosjean: a Tyrrell legendás hatkerekű F1-es autójának, a P34-nek modelljét rakta össze sikeresen. Az eredeti autót az 1976-os Svéd Nagydíjon győzelemre vezető Jody Scheckter meg is invitálta a franciát a farmjára, ahol össze is hasonlíthatja a modellt a valós autóval.

Mások a körülmények ellenére megpróbáltak kimozdulni: Daniel Ricciardo énekelt egyet az esőben…

…Hamilton még péntek este Tokióba repült egy fotózásra (és nagyon reméli, hogy visszaér vasárnapra)…
View this post on Instagram

A post shared by Lewis Hamilton (@lewishamilton) on


 …Valtteri Bottas pedig bosszankodott egy sort.

A váratlanul jött kimenő hamarosan véget ér, hiszen – ha az időjárás is úgy akarja – vasárnap helyi idő szerint délelőtt tízkor, magyar idő szerint hajnal háromkor megrendezik az időmérő edzést, melyet a futam követ 7:10-től.


Hozzászólások