MotoGP

KTM: „Magasabb szintre emeltük a projektünket”

Az osztrák gyártónak sikerült az idei szezonra elérni azt a célját, amit már másfél éve terveztek, ezért úgy gondolják, hogy versenyképesebbek lehetnek.
A KTM csapatának a vezetője, Pit Beirer beszélt a téli munkájukról, és úgy érzi, hogy sikerült elérniük azt, ami már másfél éve a gyártónak az egyik legnagyobb célja volt. Mindegyik motorjukat azonos szintre tudták hozni, ezért Beirer úgy gondolja, nagyot léptek előre, és jobb teljesítményre lesznek képesek. A csapatvezető a Crash.Net-nek nyilatkozott: 

„Úgy gondolom remek munkát végeztünk, nagyot léptünk előre mind a nyolc motorral a négy versenyzőnk számára, mindegyik ugyanolyan szinten van. Ez volt a célunk, több, mint másfél évbe telt, hogy sikerüljön. Jó volt a valenciai, jerezi, malajziai és katari tesztünk is, és most az összes versenyzőnk számára ugyanazt a motort tudjuk adni. Biztos vagyok benne, hogy magasabb szintre emeltük a projektünket ezzel a lépéssel.”

Beirer továbbá azt is elmondta, hogy miben sikerült az osztrák gyártónak fejlődni: „A versenyzők visszajelzései nagyon pozitívak voltak. A tavalyi szezon során konkrét kéréseik voltak, és ezeken tudtunk javítani. Az egyik legnagyobb kérés az volt, hogy a kanyarbemeneteken fejlődjünk. A kanyarkimenet a bemenettől is nagyban függ, és a mi motorunk tavaly szélesen fordult. Csak akkor tudsz megfelelően kigyorsítani, ha időben felállítod a motort. Az, hogy miképp érsz be a kanyarba, és milyen hamar tudod felállítani a motort, a kulcs a jó teljesítményhez. Ezért ezen dolgoztunk sokat, és úgy gondolom sikerült is előrelépnünk.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások