Egyéb motorsport

Kovács Bálint rajthoz áll a sepangi 8 órás vb-futamon

Ami a Bol d’Oron nem jött össze, az az idei endurance-világbajnokság második fordulóján összejön: a H-Moto Team magyar motorosa ott lesz a mezőnyben a jövő hétvégi malajziai futamon.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Parádés szezont tudhat maga mögött Kovács Bálint, aki az IDM Suzuki Kupában lehengerlő teljesítménnyel lett bajnok: minden helyszínen megszerezte a pole-pozíciót, hat győzelmet aratott és összesen kilenc dobogós helyezést szerzett. Nem véletlen, hogy a H-Moto Team tehetségére felfigyeltek az IDM Superbike-kategóriájában is: nemrég arról szóltak a hírek, hogy a BMW és a Yamaha is egy plusz egy éves gyári szerződést ajánlott a 18 éves motorosnak, a menedzsment szerint pedig Kelemen Krisztián csapatfőnök folyamatosan egyeztet a támogatókkal, hogy a tervek szerint az egyik ajánlatot még idén aláírhassák.
 
Mielőtt azonban még erre sor kerülne, egy újabb kihívás vár Kovács Bálintra a jövő hétvégén, ugyanis karrierje során először világbajnoki porondon bizonyíthat! A fiatal versenyző ugyanis rajthoz áll a FIM endurance-világbajnokság sepangi nyolc órás futamán. Bálint EWC-s debütálására a tervek szerint már szeptemberben a Bol d’Oron sor került volna, ám a lehetőséget felajánló cseh csapat akkor egy szponzor visszalépésre hivatkozva mégsem indult el a legendás 24 órás viadalon.
 
Most viszont ott van az előzetes rajtlistán is a H-Moto Team versenyzőjének neve: Bálint az Exteria KSPCS Racing Team by Empora színeiben debütál a vb-mezőnyben, méghozzá neki kedvező módon egy Suzuki GSX-R 1000 nyergében. Két csapattársa a cseh Dominik Juda és a horvát Renato Novosel lesznek a Superstock-kategóriában induló alakulatnál. Ez egyébként azt jelenti, hogy a sepangi hétvégén nemcsak a WTCR-ben szurkolhatunk az erős magyar szereplésért és mindenekelőtt Michelisz Norbert világkupa-győzelméért, hanem a velük együtt szereplő EWC-ben is versenyezni fog egy honfitársunk. A H-Moto Team a hétvégére ígért bővebb részleteket Kovács Bálint malajziai szerepléséről.

A sepangi 8 órás motorverseny előzetes nevezési listája:

Fotó: JK Sportsfoto


Hozzászólások