Egyéb motorsport

Kovács Bálint: „Futamgyőztesként szeretnék hazatérni Jerezből!”

A hétvégén megkezdi a 2021-es menetelését a H-Moto Team élversenyzője, Kovács Bálint, aki a cseh New2Project csapat vadonatúj Yamaha R1-esének nyergében a Spanyol Superbike Bajnokság Open 1000 kategóriájában áll rajthoz. A jerezi idénynyitón azonnal a legjobbak közé kerülne a 19 éves gyorsasági motorversenyző.
Az már egy ideje mindenki számára köztudott, hogy Kovács Bálint, a H-Moto Team élversenyzője hazánk egyik legígéretesebb ifjú motorosa, aki fokozatosan halad előre a számára kijelölt úton. A H-Moto Team 19 éves versenyzője már a nemzetközi porondon is letette a névjegyét, hiszen 2019-ben megnyerte az IDM Superbike GSX-R márkakupáját, debütálhatott az Endurance-világbajnokságon, míg tavaly megnyerte az Alpok Adria Superbike kategóriájának pontversenyét, második lett a Cseh Nemzeti Bajnokságban, valamint bemutatkozhatott 2020 végén a Spanyol Superbike Bajnokságban (ESBK) is.
Bálint idén teljes szezont teljesít a cseh New2Project által felkészített vadonatúj R1-es Yamahával az ESBK Open 1000 kategóriában. Tavaly már teljesített két futamot, és mindkétszer a dobogó második fokára állhatott fel. Idén már túl van a bajnokság hivatalos tesztjén, amit a szezonnyitó helyszínén, Jerezben rendeztek meg, illetve ezen kívül is volt lehetősége edzeni a spanyolországi pályán. A felkészülése zökkenőmentesen alakult a 19 éves motorosnak, így igencsak bizakodva várja az előtte álló versenyhétvégét.
Kovács Bálint bemutatja a jerezi pályát (Onboard videó)

"Nagyon vártam már azt, hogy elkezdődjön az idei szezon, hiszen hatalmas kihívás lesz egy teljes idényt teljesíteni a világ egyik, ha nem a legerősebb bajnokságában. Nagyon fontos, hogy egy négynapos tesztsorozattal a hátam mögött állhatok majd oda a rajthoz, hiszen így nemcsak az új motorommal, hanem a pályával is sikerült a lehető legjobban összeismerkednem. Ráadásul idén már Sinkó László személyében egy telemetriás is segíti a munkámat, aki a Moto2-es világbajnokságon és Európa-bajnokságon is összegyűjtött szakmai tapasztalatával rengeteget tud hozzátenni, hogy eredményesen szerepelhessünk. Elég bíztató a hétvégére nézve, hogy hamar megtaláltam a ritmust a pályán, sőt, még a legjobb jerezi köridőmet is sikerült megfutnom annak ellenére, hogy a körülmények rosszabbak voltak a tavalyinál. Persze a legjobbak szintjét, mint Jordi Torres, Roman Ramos vagy éppen Carmelo Morales, nem értem el, de mindent megteszek majd azért, hogy újra felállhassak a dobogóra. De nem valamelyik fokára, hanem szeretnék futamgyőztesként hazaindulni a vasárnapi viadalt követően” – mondta Kovács Bálint.
 
Az ESBK 2021-es versenynaptára:
 
Április 10-11. - Jerez
Május 15-16. - Navarra
Június 19-20. - Aragon
Július 17-18. - Barcelona
Augusztus 28-29. - Navarra
Október 23-24. - Valencia
Október 30-31. - Jerez

Írta & Fotó: H-Moto Team


Hozzászólások