Egyéb motorsport

Kovács Bálint: „Az állóképesség próbája következik”

A H-Moto Team ifjú tehetsége a hétvégén az első 24 órás versenyén vesz részt, ahol ezúttal elektromos robogón kell bizonyítania, hogy készen áll az ilyen jellegű megmérettetésekre is. A formájával nincs gond, hiszen a hétközi magyar bajnoki fordulóban a dobogó második fokára állhatott fel, míg csapattársa, a Supersport 300-ban induló Kakuszi Ádám harmadik lett.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Igencsak sűrű a versenynaptára a H-Moto Team két fiatal versenyzőjének. A 17 éves Kovács Bálint és a 16 éves Kakuszi Ádám a német bajnokság, az IDM mellett a magyar bajnoki futamokon is rajthoz áll. A hét közben a hazai pontvadászat harmadik fordulóját rendezték meg a Slovakiaringen, és a minél jobb szereplés érdekében mindkét motoros egy napot tesztelt a Dunaszerdahely mellett található pályán. Meg is lett az eredménye a gyakorlásnak, hiszen mindketten eredményesen szerepeltek: Kovács Bálint az Open1000-es kategóriában a második, míg Kakuszi Ádám a Supersport 300-ban a harmadik helyen végzett, ráadásul mindketten hatalmas csatákat vívtak a verseny folyamán.

Kovács Bálint számára ezzel azonban még nincs vége a hétnek, ugyanis a szombaton, Kecskeméten rendezendő Totalbike 24 órás robogóversenyen élete első endurance versenyén is részt vesz, mégpedig az E.T.-M. csapat tagjaként. Bálintnak vélhetően maradandó élményt nyújt majd ez a lehetőség, hiszen a viadalt egy elektromos robogón száguldva kell megtenni Gerendás Szabolcs, Tímári Attila és Vagyóczki István csapattársaként.
„Ezres géppel még sosem versenyeztem ezen a pályán, így nagyon fontos volt számomra, hogy a bajnoki futam előtt egy teljes napot tesztelhettem a Slovakiaringen, hiszen így ki tudtam próbálni többféle beállítást. Úgy érzem, sikerült megtalálnunk az optimális beállítást, ráadásul a futómű terén is előre léptünk, és ennek köszönhetően sikerült megszereznem a pole pozíciót. Sajnos a versenyen nem sikerült megtartanom ezt a helyemet, és hatalmas csatában végül 32 ezreddel a második helyre szorultam. Ennek ellenére az összteljesítményemmel elégedett vagyok, miután a motor beállításaival jelentősen elmozdultunk a helyes irányba, motiváltan várom majd az IDM Suzuki Cup következő futamát. Ám előtte még Kecskeméten lesz dolgom, és ez a lehetőség két okból is nagyon hasznos lehet a jövőm szempontjából. Egyrészt könnyen előfordulhat, hogy a pályafutásom az endurance felé fordul, másrészt az elektromos motorozás a jövő egyik nagy esélye, ami számomra is tartogathat még lehetőségeket” – mondta Kovács Bálint.

Ezúttal Kakuszi Ádám nem lesz ott a kecskeméti rajtrácson, ugyanakkor ő is kifejezetten elégedett volt a magyar bajnokin nyújtott teljesítményével. „Számomra is sokat jelentett az, hogy egy nappal többet mehettem a pályán, hiszen a motoromat sikerült beállítani, így az időmérőn a második rajthelyet tudtam megszerezni. A verseny maga egy tömény izgalom volt az első pillanattól az utolsóig, ám a végén 24 ezreddel maradtam le a második helyről. Sokat léptem előre ismét, de rengeteg munkára lesz még szükségem ahhoz, hogy a céljaimat valóra válthassam” – jelentette ki Kakuszi Ádám.

(x) Írta: Molnár Ádám; Fotó: H-Moto Team

Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !


Hozzászólások