MotoGP

Komolyan érdeklődik Zarco iránt a KTM

Stefan Pierer elnök-vezérigazgató szerint a fiatal francia az egyetlen versenyző a MotoGP, aki felkeltette az érdeklődését, de Moto2-es pilótáiknak is esélyük lehet a csapatba kerülésre 2019-ben. De mi a helyzet a Marquez-pletykákkal?
Elindult Instagram-csatornánk: kövesd legújabb közösségimédia-platformunkat, ahol friss és exkluzív helyszíni képekkel, valamint a versenyhétvégék legérdekesebb fotóival szolgálunk majd! A P1race Instagram-csatornája ide kattintva érhető el.

A KTM idén mutatkozott be a királykategóriában, s a szezon elejéhez képest komoly fejlődést értek el: az utolsó versenyeken már többször is a top10 környékén vagy azon belül végeztek versenyzőik. Éppen ezért felmerült, hogy esetleg 2019-re már nagyobb neveket is át tudnának csábítani magukhoz (2018-ban marad a Pol Espargaro, Bradley Smith páros, kiegészülve a tesztpilóta Mika Kallióval): a pletykák néhány hete az immár hatszoros világbajnok Marc Marquez megszerzéséről szóltak, a spanyol leigazolását azonban kizárta Stefan Pierer, az osztrák gyár első embere:

„Őszinte leszek: Marquez egy elképesztően egyedi tehetség, külön ligában van. Ha nyer, akkor az neki köszönhető, ha viszont veszítene nálunk, akkor a motorunk lenne a hibás” – magyarázta Pierer a SpeedWeek.com szakoldalnak adott interjújában. „Ráadásul egy ilyen igazolás kontraproduktív lenne a juniorprogramunk szempontjából, amelyet sikeresen felépítettünk.”
Van egy versenyző azonban, akit lehet, hogy szeretnének megszerezni 2019-re, ő pedig nem más, mint az idén a Tech3 Yamahánál kiváló újoncévet teljesítő Johann Zarco: „Ha ránézek a bajnoki tabellára, senki sem kelti fel az érdeklődésemet, kivéve Zarcót. Kétszer is megnyerte a Moto2-es világbajnokságot Aki Ajóval, emellett KTM-mel húzta be annak idején a Red Bull Rookies Cupot. Ismeri a KTM-et. Ha engem kérdeznek, ő az egyetlen MotoGP-s versenyző, aki iránt komolyan érdeklődöm 2019-re.”

Pierer azt is elmondta, hogy Espargarót is szívesen megtartaná a következő idény után, Smithről azonban nem ejtett szót: a brit maradása már eleve 2018-ra is bizonytalan volt a gyengébb teljesítménye miatt. 2019-es helye pedig nemcsak Kallio és Zarco miatt lehet veszélyben, hanem a Moto2-ben egyre erősebbnek tűnő Miguel Oliveira, Brad Binder duó miatt, akik szintén esélyesek lehetnek a MotoGP-s debütálásra – igaz, a szakember szerint lehet, hogy csak a tervezett szatellit alakulatuknál kapnának lehetőséget (erre egyébként a sajtó a Marc VDS Racinget tartja fő jelöltnek).

„Most igencsak sikeres Moto2-es alakulatunk van Oliveirával és Binderrel. Ők ketten odaérhetnek a MotoGP-be 2019-ben. Hosszútávon Binder is topversenyző lehet a királykategóriás: egy isten a féktávokon. Ha valaki megnyeri a Moto2-es világbajnokságot 2018-ban a KTM-mel, az 2019-ben a MotoGP-ben lesz, de ez megtörténhet a szatellit csapatnál is” – fogalmazott Pierer.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások