MotoE

Kizárták Garzót a szombati futamról, két esélyes maradt a MotoE-ben

Az előírtnál alacsonyabb guminyomással versenyzett, ezért diszkvalifikálták az első valenciai versenyről a spanyolt, ezzel pedig az esélyét is elveszítette a bajnoki címre.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Úgy érkezett a MotoE Világkupa mezőnye Valenciában, hogy matematikailag még tizenketten szerezhették meg a bajnoki címet. A szombati első futam után úgy tűnt, ez a kör háromfősre szűkült: Eric Granado nyert, de ami a fontos volt, hogy mögötte Hector Garzo, Bradley Smith, Matteo Ferrari sorrendben futottak be az élmenők, így az olasz előnye 12 pontra olvadt volna a spanyollal és 20-ra a brittel szemben.
 
Csakhogy vasárnap délelőtt érkezett a hír, hogy Garzót kizárták a versenyből! Az indoklás szerint a Tech3 E-Racing motorosa a hivatalos gumiszállító által előírt alacsonyabb guminyomással versenyzett szombat délelőtt, ezért pedig diszkvalifikáció lett a „jutalma”.
 
Garzo kizárása természetesen teljesen átírta az esélyeket. Egyfelől ő húsz pontot bukott ezzel, és visszacsúszott a tabella ötödik pozíciójába. Smith és Ferrari viszont egyaránt előrelépett egy-egy helyet a szombati futamon, s így már csak ők ketten maradtak talpon a bajnoki címért folyó csatában. Az olasz előnye viszont 20 pont, ami tetemesnek mondható, hiszen a britnek mindenképp győznie kellene a fordításhoz, miközben Ferrarinak nem szabadna az tizenegy között beérnie (a pontegyenlőség a gresinisnek kedvez a több győzelem okán).
 
A mindent eldöntő utolsó futam az átalakított időtervnek köszönhetően vasárnap 15:35-kor startol a valenciai Ricardo Tormo versenypályán.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások