Egyéb autósport

Kiss Norbert indul túraautósként az Autósport Játékokon

Az MNASZ kedd délelőtt egy sajtótájékoztató keretein belül jelentette be, mely versenyzők képviselik hazánk színeit a november eleji rendhagyó FIA-eseményen: a legnagyobb név kétségkívül a túraautósok között induló Kiss Norbert lesz.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Az FIA néhány hónappal ezelőtt jelentette be, hogy az olimpiai játékok mintájára idén első ízben rendezi meg a Motorsport Games névre hallgató eseményét, amelyet talán Autósport Játékokként érdemes áttültetni magyarra (elvégre ha egyszer a FIM is hasonlóba vág bele, akkor igencsak bajban lennénk…). A rendezvényre október 31-től november 3-ig kerül sor, méghozzá a Rómától nem messze fekvő vallelungai pályán, ahol összesen hat kategóriában – túraautó, GT, Formula-4, gokartszlalom, drift és digitális – mérhetik össze tudásukat a rendhagyó módon a nemzetük színeiben induló autóversenyzők.
 
A magyarok ebből öt kategóriában képviseltetik magukat, amely kifejezetten jó aránynak számít a nevezését leadó 48-50 ország között (egyedül a GT maradt ki). Az MNASZ kedd délelőtt egy sajtótájékoztató keretében – amelyen a P1race.hu is részt vett – ismertette az indulók névsorát, akiket pályázat útján választottak ki. Weboldalunk szempontjából természetesen a túraautós kategória volt a legrelevánsabb, ahol két futam összesítése alapján dől majd el, kinek a nyakába akasztják majd az arany- és többi érmet, s ahogy arra a jaramai szezonzáró utáni sajtóközleményéből már következtetni lehetett, Kiss Norbert fogja képviselni a magyar színeket.
 
Bár Norbi évek óta a Kamion Európa-bajnokságon indul, s ott szerzett két Eb-címet, a pályafutását túraautósként kezdte, annak idején Michelisz Norberttel is versenyzett együtt, s még néhány éve is tett kitérőt például az ETCC-ben. Most az onnan ismert Unicorse csapat Alfa Romeójával fog versenyezni az Autósportot Játékokon, amely autó specifikációja teljes mértékben megegyezik a WTCR-ben is látott modellel. Az eddig ismert túraautós mezőny, amelyben mint az kiderülhetett, TCR-autókkal fognak indulni a pilóták, meglehetősen vegyes, leginkább a TCR Európa-kupából ismert versenyzők állnak rajthoz majd.
 
A rend kedvéért ejtsünk szót a további magyar szereplőkről is. A Formula-4-esek között a spanyol és a német bajnokságban is megfordult Tóth Lászlót neveztük az eseményre; a drifteseknél a 38 éves Szántó Zoltán utazik ki Rómába a magyar válogatott tagjaként; a még igencsak újnak számító gokartszlalom szakágban az egyaránt 14 éves Kiss Dorka és Németh Bálint alkotja majd a csapatot (előírás volt egy-egy fiú és lány indítása ebben a kategóriában); míg a Gran Turismo Sport platformján összecsapó szimulátorosok között Báder Benjámin képviseli majd hazánk színeit. A válogatott csapatkapitánya az MNASZ-elnök Oláh Gyárfás lesz, aki azt is elárulta a sajtótájékoztatón, hogy az már biztos, hogy a következő három évben is megrendezik az Autósport Játékokat. A mostani római esemény részletes időterve és egyéb információk IDE KATTINTVA érhetők el.
 
A magyar válogatott névsora a 2019-es Autósport Játékokon:
Túraautó (TCR): Kiss Norbert (34)
Formula-4: Tóth László (19)
Gokartszlalom: Kiss Dorka (14), Németh Bálint (14)
Drift: Szántó Zoltán (38)
Digitális: Báder Benjámin (28)

A fenti nyitóképen balról jobbra: Báder Benjámin, Németh Bálint, Tóth László, Kiss Dorka, Kiss Norbert, Szántó Zoltán.

Fotó: Kiss Norbert Facebook


Hozzászólások