Blog

Kis Viki blog: Hé, hé, hé! Mi a…?!

Sajnos nem tudtam nézni a vasárnapi futamokat, de nagyjából úgy éreztem magam a minap, mint a lenti videóban, miután megláttam a visszajátszást Fenati parádés megmozdulásáról. Nem normális!
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Kis Viktória motorversenyző legfrissebb blogbejegyzésében (az előző három írás ide, ide és ide kattintva olvasható) Romano Fenati döbbenetes misanói megmozdulásáról fejtette ki véleményét – többek között ezzel a videóval illusztrálva:

El sem tudom képzelni, mi járhatott Romano fejében, mikor úgy döntött, hogy átnyúl és meghúzza Manzi fékét, de az biztos, hogy ez a mozdulat megkérdőjelezi épelméjűségét. Nem elég, hogy a versenyzők minden alkalommal kockáztatják az életüket, mikor pályára motoroznak, erre itt egy elmeroggyant, segge alatt egy csúcstechnikával, akinél ha elgurul a gyógyszer, akkor képes szándékosan veszélyeztetni versenytársa életét. Érted… szándékosan!!! Még jó, hogy nem történt katasztrófa, és senkinek sem esett bántódása, igaz, ez csupán a szerencsének köszönhető, nem a kialakult szitunak.

És itt nem lehet azzal takarózni, hogy előtte többször koccanásig fajultak az előzések. Ez nem az óvoda, hogy ujjal mutogassunk egymásra! Ráadásul nem ez volt az első eset, hogy ilyen agresszív megmozdulása legyen az olasznak, hiszen hisztirohamot kap akármiért is. Érdekes, hogy ilyen indulatkezelési problémái vannak, mégis felmotorozta magát az egyik legnívósabb világbajnokságig. Lehet, hogy az éves licencváltáshoz a neurológus, fül-orr-gégész és szemész mellett nem ártana kötelezővé tenni egy pszichológia alkalmassági tesztet, mint katonáéknál? Nem játék ez, és nem is kontaktsport, hogy ilyen előfordulhasson. Ha az agyára ment a sok tesztoszteron, menjen el küzdősportolni, ott orrvérzésig mehet az adok-kapok.

Személy szerint nagyon enyhe büntetésnek tartom, hogy hivatalosan csak két versenytől tiltották el, legalább az év végéig kispadra ültetném, de még akár azt is fontolóra venném, hogy még valaha rajthoz állhasson. Totál jogos, hogy jelenlegi csapata elköszönt Fenatitól és a jövendőbeli is elhatárolódik tőle, talán ettől kicsit észbe kap. Honlapján legalább kiadott egy közleményt, amiben elnézést kér, de egy bocsival még nem elnézhető „baki” ez. Nem szép dolog a másik fékét húzgálni, Fenny!

Kis Viki #7


Hozzászólások