Blog

Kis Viki blog: A majdnem-visszavonulástól a Miss Motoverse-ig

Sziasztok! Kis Viktória vagyok, gyorsasági motorversenyző. Évekkel ezelőtt olvashattatok már tőlem pár hosszabb beszámolót itt az oldalon, amit nagy örömmel osztottam meg veletek, úgyhogy nagyon boldog vagyok, hogy ismét lehetőségem van nektek írni.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A P1race.hu egyik újításaként különböző szakágak versenyzői fognak személyes és szakmai blogot vezetni honlapunkon. Indításképp, íme, Kis Viktória – vagy ahogy sokan ismerik: Wicca – gyorsasági motorversenyző első bejegyzése:

Gyakran elmosolyodom, milyen játékot játszik velünk az élet, hogy a legváratlanabb pillanatokban nyújt elénk olyan lehetőségeket, amikor arra a legkevésbé sem számítunk. Az elmúlt 1,5-2 évem egészen kaotikus volt, motorozásban nem túl gazdag, s az idei szezon elejére eljutottam arra a pontra, hogy talán szögre akasztom a bőrruhát. Ha hiszitek, ha nem, amikor először kimondtam valakinek ezt a mondatot hangosan (Assenben voltunk épp a WSBK fordulóján), abban a percben sétált el mellettem az egyik olasz csapat tulajdonosa, és megkérdezte, volna-e kedvem tartani az esernyőt a pilótájának – természetesen igent mondtam, nekik mindig nagyon szívesen -, de a történet szempontjából nem is ez a lényeges.
Épphogy elköszöntünk, már vissza is fordult Gianni, hogy megtudja, versenyzem-e még, ugyanis Olaszországban indítanak egy új kupasorozatot az EJC mintájára, 400 köbcentis Kawasakikkal, minden felmerülő költséget ők állnak, csak ki kell jutnom, volna-e kedvem részt venni az első fordulón? NANÁ! :)
Ha tudom, hogy ez így működik, hamarabb híresztelem, hogy talán nyugdíjba megyek. :) Persze most csak viccelek.

Ezek után beindult a mókuskerék, és csak pilláztam, mint hal a szatyorban, hogy mindez tényleg megtörténik? Az olasz versenyt követően kaptam a felkérést, hogy rajthoz állhatnék az első női világkupa második futamán, Mexikóban. Kérdezték, szeretnék-e indulni? DE MÉG MENNYIRE! Madarat lehetett volna velem fogatni örömömben. Nesze neked visszavonulás, KisViKi, inkább gyerünk, írjunk motorsport-történelmet!
Az Italika Womens World Cup főszervezője Chicho Lorenzo, a többszörös világbajnok Jorge édesapja, tőle kaptam a meghívást, amit a katari bajnoki címemnek és az EJC női értékelésében szerzett 4. helynek köszönhetek. Volt már szerencsém versenyezni egy általa szervezett R3-as női kupán Jerezben, még 2016-ban, ahol a negyedik helyet csíptem meg egy számomra új pályán, új kategóriában. Akkor, a hétvége után jelezték, tetszett nekik a szereplésem, számítanak rám a jövőben is. Ki gondolta volna, hogy ez épp ilyen formában fog bekövetkezni?

A sorozat főszponzora a mexikói Italika (a Hawkers, Liqui Moly és Pirelli mellett), ők biztosítják a lányok számára a teljesen egyforma, Vort-X 650 típusú naked bike-okat. Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy részese lehetek ennek a kezdeményezésnek, elképesztő érzés ott lenni, Magyarországot képviselni. Olyan ez, mint valami Miss Universe, csak sokkal menőbb. :) Miss Motoverse, ahol a tizedmásodpercek számítanak. Huszonhárom lány, tizenkét országból, négy kontinensről. Hihetetlen!

Hölgyek-urak, annyi minden mesélnivalóm van még nektek, de már így is túlszaladtam a kereten, szóval elöljáróban legyen ennyi, a folytatás következik! :) Remélem Ti is úgy várjátok, mint én. 

Kis Viki #7


Hozzászólások