MotoGP

Kipróbálhatta a KTM MotoGP-gépét az alpesi sí legnagyobb sztárja

A zsinórban nyolc összetett világkupát nyerő Marcel Hirscher két kerékre cserélte a síléceit: a héten a Red Bull Ringen pattanhatott fel az RC16-os nyergébe.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Ha valaki nem lenne képben az alpesi sível, Marcel Hirscher tulajdonképpen a helyi Marc Marqueznek számít ebben az évtizedben: 2012 óta rekordot jelentő nyolc alkalommal zsebelte be zsinórban az összetett világkupát, nem mellesleg ez idő alatt számos szakági (óriásműlesiklásban és szlalomban) kristálygömböt is bezsebelt, emellett kétszeres olimpiai és hétszeres világbajnoknak mondhatja magát.
Az osztrák sztár a héten azonban két kerékre cserélte a síléceit, a Red Bull jóvoltából ugyanis felülhetett a KTM MotoGP-s gépére. A helyszín Spielberg volt, Hirscher pedig előbb a Moto2-es motorral szerzett tapasztalatot, azután pattant fel Johann Zarco királykategóriás gépének nyergébe. „Mások egy Formula-1-es autóba szeretnének beülni, számomra azonban mindig a MotoGP volt az álom” – mondta el Hirscher, míg Zarco hozzátette: lehet, hogy ő pedig a síelésbe kóstol bele. „Szerintem én abban jobb vagyok, mint ő a motorozásban, de majd meglátjuk következő télen!” – viccelődött a francia.
A Red Bull természetesen néhány fotót és egy bő tízperces videót is közzétett az alpesi síző MotoGP-s kalandjáról, amelyben a benyomásairól is beszélt az osztrák sztár – íme:


Fotó: Red Bull Content Pool


Hozzászólások