MotoGP

Jarvis: „Csak idő kérdése, hogy Quartararo futamot nyerjen”

Nem győzte dicsérni új szatellit alakulatuk fiatal versenyzőjét a Yamaha MotoGP-s csapatfőnöke, aki szerint a francia újonc teljesítménye még a gyári istállóra is jó hatással volt.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Fabio Quartararo volt a 2019-es MotoGP-idény egyik legpozitívabb meglepetése: a mindössze 20 éves motoros debütáló szezonjában hat pole-pozíciót és hét dobogós helyezést szerzett, összetettben pedig az előkelő ötödik helyen zárt. Ráadásul többször is karnyújtásnyira került a győzelemtől – amelyet elérni még egyetlen szatellit yamahásnak sem sikerült a MotoGP-ben. Lin Jarvis, a hangvillások csapatfőnöke sem győzte dicsérni új szatellit csapatuk és azon belül is Quartararo idei produkcióját:

„Az idei yamahás sztori egyik fele volt a szatellit csapat szenzációs teljesítménye” – idézi Jarvist a Crash.net. „Úgy vélem, a Petronas Yamaha egy szívesen fogadott új tag volt a paddockban: egy nagyon jól szervezett és finanszírozott független csapat. Remekül működünk együtt velük, és szerintem főként Fabio Quartararo elképesztő teljesítményét láthattuk a hat pole-pozícióval. Még nem nyert futamot, de egyértelmű, hogy ez csak idő kérdése. Úgy vélem, az együttműködésünk és a két fiatal versenyző, Quartararo és Morbidelli produkciója a gyári csapatot is segítette: olykor ösztönzőleg hatottak ránk.”

Jarvis szerint a Ducatival szóba hozott, de a Yamaha által is megtartani szándékozott Maverick Vinalesnek az évad második felében feljavuló eredményeiben is szerepet játszott Quartararo remeklése, még ha nem is ez volt a fő kiváltó ok: „Nem hiszem, hogy ez lett volna a fő motivációja. Szerintem sokkal inkább a változások, amelyet a csapatának eszközöltünk még a télen. Maverick egy olyan versenyző, akinek otthon kell éreznie magát: úgy kell éreznie, hogy érte dolgoznak egy csapatként. Úgy gondolom, ez volt a fő oka, hogy javultak az eredményei. Tény, hogy a szezon elején küszködött, s aztán a tény, hogy Fabio ott van előtte, frusztrálóvá vált. Néha bejött a bokszba, és mondta, hogy ’ez nem lehet, nekem kell a leggyorsabb yamahásnak lennem!’. Szóval szerintem ez is hajtotta őt előre, de nem ez volt a fő indok.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások