F1

Itt az első Honda-motoros Red Bull – fotók!

Nem sokkal a Mercedes után az energiaitalosok is bemutatták idei festésüket – íme, Max Verstappen és Pierre Gasly RB15-öse.
A címvédő Mercedeshez hasonlóan ugyancsak szerdán és ugyancsak Silverstone-ban tartja bejáratással egybekötött bemutatóját a Red Bull, amely nem sokkal riválisa után közzé is tette az első képeket az RB15-ösről. Egyfelől a kék és a vörös is a megszokottnál sötétebb árnyalatot öltött az autón – más kérdés, hogy állítólag ez nem a végleges dizájn: az energiaitalosok már néhány éve is egyszer előálltak egy külön a tesztekre kitalált festéssel, amely után visszatértek a hagyományos színvilághoz –, másfelől természetesen a logók is kicserélődtek a gépen, hiszen azt immár nem Renault-motor fogja hajtani (TAG Heuer szerepelt eddig az autón), hanem a Honda erőforrása.
 
Ez is jelenti a legnagyobb bizonytalanságot a Red Bull 2019-ben várható esélyeivel kapcsolatban, hiszen bár tavaly úgy tűnt, hogy a Toro Rosso partnereként valóban előre tudtak lépni a japánok, azért valószínűleg így is hátrányban vannak még a Mercedes és a Ferrari hajtásláncaihoz képest, amely karosszériából kellene visszahoznia a 2010-es évek elején sorozatban négy vb-címet szerző gárdának – igaz, az új technikai szabályok lehetőséget is kínálnak arra, hogy sztártervezőjük, Adrian Newey újfent brillírozzon. Ami pedig a pilótafelállást illeti: Max Verstappen idén is maradt a Red Bullnál, mellé pedig a Toro Rossótól érkező Pierre Gasly érkezik a Renault-hoz távozó Daniel Ricciardo helyére. Íme, a fiatal holland és francia idei játékszere:

Fotó: Red Bull Content Pool


Hozzászólások