E-sport MotoGP

Így zajlik majd a MotoGP 2019-es e-sport-szezonja

Június elején az időmérős online challenge-ekkel elrajtol az újabb évad, amely szokás szerint a Valenciai Nagydíj mellékeseményeként sorra kerülő fináléval zárul.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Miután június 6-án megjelenik a MotoGP 19-es videojáték, rövidesen kezdetét veszi a harmadik e-sport-idény is. Az előző két évad közvetítése több millió nézőhöz jutottak el a tv-társaságoknak és az online felületeknek köszönhetően, az egyre növekvő népszerűségnek köszönhetően pedig idén a díjazás is még komolyabb lesz. A 2019-es bajnok ugyanis egy BMW M135i-t vihet haza, köszönhetően annak, hogy a bajor márka a partnere az e-sport-sorozatnak. Az ezüstérmes egy Yamaha YZF-R3-ast kap, amelynek külsejét a MotoGP-s dizájn ihlette, míg a harmadik helyezett pedig a Levono által felajánlott értékes nyereményeket viheti majd haza.

De hogyan is fog zajlani a 2019-es idény? Ahogy mindig, a játékosok ezúttal is versenyezhetnek PlayStation 4-en, Xbox One-on és PC-n is. Az idei szezon hat Online Challenge-dzsel fog indulni: ezek time attack, azaz időmérős jellegűek lesznek egy-egy adott pályán. Az első ilyenre június 19-től 23-ig fog sor kerülni, a hat fordulót pedig július végéig lezavarják. Fordulónként minden platformról és régióból – Európából és a „világ többi részéből” – a két-két leggyorsabb jut be az így összesen 72 főt számláló Pro Draftba. Erre a második fázisra augusztusban kerül sor, s onnan 12 játékos jut be a legjobbak közé, akik aztán választhatnak, hogy melyik MotoGP-s istállót képviselik majd a későbbiekben.

A selejtezők és a Pro Draft lezajlása után következik majd a szezon, amely összesen három eseményből és hat futamból fog állni, amelyek során a 12 játékos egy helyszínen, Levono Legion PC-ken méri össze tudását. Az első fordulót a misanói San Marinó-i Nagydíj során bonyolítják le, ahol a virtuális Mugellóban és Aragónban futják le az első két versenyt. A második állomás helyszíne még nincs eldöntve, a fináléra azonban immár hagyományosan a szezonzáró Valenciai Nagydíjon kerül majd sor: itt Phillip Island és Jerez lesz terítéken – ráadásul itt dupla pontokat fognak osztani, így garantált, hogy a legvégéig kiélezett lesz a harc a végső sikerért.

Fotó: MotoGP Esports

Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !


Hozzászólások