Supersport

Így lehet már Argentínában világbajnok Randy Krummenacher

A Superbike-ban és a Supersport 300-ban már Magny-Cours-ban eldőlt az összetett elsőség sorsa, a Supersportban pedig erre San Juanban kerülhet sor – igaz, a svájci előrehozott sikeréhez szükség van a csapattárs betlijére is.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Randy Krummenacher úgy érkezik meg a Supersport-világbajnokság argentin fordulójára, hogy először van esélye bebiztosítani világbajnoki győzelmét (ezt persze matematikai okokból kifolyólag legkésőbb az utolsó előtti futamon szinte minden vb-éllovas elmondhatja magáról…). Előnye ugyanakkor csupán tíz pont csapattársával, Federico Caricasulóval szemben, így legalább 15 ponttal növelnie kell azt ahhoz, hogy már Katar előtt ünnepelhessen.

A pontegyenlőség egyébként szinte mindig a svájcinak kedvez, hiszen győzelmekből és második helyekből is jobban áll olasz kollégájánál, s ahhoz, hogy már San Juanban világbajnok legyen, most is mindenképp dobogóra kell állnia.

Matematikai esélye még amúgy Jules Cluzelnek is van a vb-címre, hiszen két versennyel a vége előtt 38 pont a hátránya, viszont amennyiben Krummenacher az első háromban végez, amire a Caricasulóval szembeni különbség kialakítása miatt eleve szüksége van, azzal automatikusan a franciát is kizárja az összetett elsőségért folyó küzdelemből, hiszen akkor Cluzel legfeljebb kilenc pontot tudna csak hozni rajta. De nézzük akkor a konkrét kalkulációt:

Krummenacher már Argentínában világbajnok, ha:
- nyer, Caricasulo pedig legfeljebb hatodik
- második lesz, Caricasulo pedig nincs a top 10-ben
- harmadikként zár, Caricasulo pedig maximum a 15.

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások