MotoGP

Idén nem lehet majd szabadkártyával indulni a MotoGP-ben

A kategória vezetősége, és még sok másik szövetség úgy döntött, hogy a hétvégéken résztvevő emberek számát mindenképpen csökkenteni kell, és erre ez megoldás.
Bár sokan várták Jorge Lorenzo szabadkártyás beugrását (illetve Dani Pedrosa is elmondta, hogy nyitott lenne egy futamra a KTM-mel), ez idén biztosan nem valósul meg, miután a Dorna, a FIM, az IRTA és a Gyártók Szövetsége közösen azt a döntést hozta meg, hogy 2020-ra törlik a szabadkártyás indulások lehetőségét, hogy ezzel minél kevesebb ember tartózkodjon a paddockban. A hivatalos közleményben ez áll:

„Mivel nagy eséllyel zárt kapuk mögött kell rendezni a versenyeket, ezért fontos, hogy a résztvevők számát az abszolút minimálisra csökkentsük, illetve hogy a különböző csapatok bokszutcai helyei között elég távolság legyen. A bizottság úgy döntött, hogy idén egyetlen kategóriában sem engedélyezi a szabadkártyás beugrásokat, ezzel pedig nem csak a létszámot, hanem a költségeket is csökkentjük. 2021-re természetesen szeretnénk visszahozni a régi rendszert, de ezt még az új szezon előtt át kell majd beszélni.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások