MotoGP

Iannone: „Túl nagy volt a fájdalom a bokámban”

Ez volt az oka annak, hogy a kezdeti pozíciónyerései ellenére – a mugellói futamot is szem előtt tartva – kiállt a múlt hétvégi Francia Nagydíjon az Aprilia sérüléssel küzdő olasz versenyzője.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Andrea Iannone még a Spanyol Nagydíj egyik szabadedzésén esett nagyot, amely után bokasérülése miatt kénytelen is volt kihagyni a vasárnapi futamot, sőt egyetlen kör után a hétfői jerezi tesztet is félbehagyta. Bár Le Mans előtt az orvosok zöld jelzést adtak számára a versenyzéshez, s az utolsó rajthelyről indulva több pozíciót is javított az olasz a francia futamon, végül a kilencedik körben az Apriliával együtt a kiállás mellett döntött, szem előtt tartva a soron következő hazai versenyüket is.

„Sajnos nem tudtam befejezni a versenyt. Túlságosan is nagy volt a fájdalom a bokámban” – magyarázta Iannone, akit a Crash.net idéz. „A helyzet napról napra rosszabb lett, és már a következő, mugellói versenyt is szem előtt tartva úgy döntöttünk, minimalizáljuk a károkat. Most tovább folytatjuk a rehabilitációt, igyekszem pihentetni a bokámat, és az edzésprogramon is változtatunk, hogy így is fitt maradjak. Mugellóban rendre jó eredményeket értem el a karrierem során, szóval százszázalékos állapotban szeretnék lenni, amikor odaérünk.”

Fotó: Aprilia Racing


Hozzászólások