MotoGP

Iannone: „Ártatlannak ítéltek, mégis eltiltottak másfél évre”

Az olasz versenyző szavaiból egy kicsit a beletörődés érződik, azonban kiemelte, hogy a háttérben továbbra is küzdeni fog.
Két napja érkezett a hír, miszerint bár Andrea Iannone igazolni tudta, hogy nem szándékosan vitt doppingszert a szervezetébe (fertőzött étel), ezért ártatlannak minősül, a két korábbi pozitív doppingtesztje miatt tavaly decembertől számítva 18 hónapra eltiltották a versenyzéstől. Az olasznak még van egy fellebbezési lehetősége a Sportdöntőbíróságnál, azonban sok esély nincs arra, hogy az ellene hozott, szinte biztosan pályafutása végét jelentő ítélet megváltozzon. Ezt Instagram postjában ő is belátta, azonban azt is elmondta, hogy szépen csendben folytatni fogja a harcot.

„Már hónapok teltek el a történet kezdete óta, és őszintén szólva minden nap egy évnek tűnt. Nem tudok neki örülni, hogy bebizonyosodott az ártatlanságom, mert a történelem során először tiltanak el sportolót másfél évre úgy, hogy fertőzött étel miatt került gondba. Nem fogom feladni a küzdelmet, mert ennek nem szabad a jövőben senkivel sem megtörténnie. Sajnos egy szinte teljesíthetetlen és ismeretlen utat kell bejárnom, de szépen csendben küzdeni fogok. Ez a szituáció megtanította nekem, hogy semmit sem vehet az ember biztosra, és bármi változhat bármelyik pillanatban.

Elképesztően jól esik, hogy sok rajongó próbál bíztatni ebben a helyzetben is. Sokan rendkívül éretten álltak hozzá a témához. Minden rossz ellenére ez jól esett, és úgy érzem, hogy én is tanultam ebből. Sose hagytatok el ezen a szomorú és nehéz úton. Úgy kell most a jövőbe tekintenem, hogy örökre emlékszem majd a szép pillanatokra, és igyekszem ezekkel erősíteni magamat, hogy a lehető legjobbat hozhassam ki magamból. Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani. Természetesen kiemelve a barátaimat, a családomat, különösen az édesapámat, illetve persze az Apriliát és Massimo Rivolát, valamint a szponzorokat, akik végig kiálltak mellettem.

Szeretnék külön köszönetet mondani az ügyvédemnek, Antonio De Rensisnek, aki szinte úgy védett, mint egy édesapa a gyermekét. Mindannyiótoknak örökké hálás leszek!

Andrea”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások