WTCR

Huff nem áll rajthoz az idei WTCR-szezonban

A 2012-es világbajnok bejelentette, hogy a Volkswagen és a Sebastien Loeb Racing távozása után ő sem marad a Túraautó-világkupa mezőnyében, helyette új kihívások után néz.
Lapigazgatót keresünk! Részletek ide kattintva.

A Volkswagen még tavaly novemberben jelentette be, hogy az elektromos autók és versenyzés irányába fordul, így megszünteti minden benzinmotoros kategória gyári támogatását. Ez persze a WTCR-t is érintette, így eddigi partnerük, a Sebastien Loeb Racing is a kiszállás mellett döntött. Ennek köszönhetően Mehdi Bennani is ülés nélkül maradt 2020-ra, amely miatt még a versenynaptárt is átalakították, most pedig kiderült, hogy Rob Huff sem lesz ott a Túraautó-világkupa idei mezőnyében. A 40 éves brit a WTCC 2005-ös monzai indulása óta a mezőny állandó tagja volt, 350 futamon állt rajthoz, 31-szer győzött – ebből kilencszer Makaóban –, 2012-ben pedig a világbajnoki címet is elhódította. A WTCR eddigi két évében az SLR Volkswagen színeiben szerepelt, most azonban más kihívásokat fog keresni.
„Büszke vagyok rá, hogy ilyen hosszú karriert futhattam a túraautózás világszintű sorozataiban, hihetetlen érzés, hogy 350 versenyen szerepeltem, nem érződik ennyinek” – mondta el Huff a távozásról szóló sajtóközleményben. „Úgy emlékszem az első győzelmemre 2006-ból Brnóból, mintha csak tegnap lett volna, de az azt követő évek káprázatosak voltak. Fantasztikus időt töltöttem a Chevrolet-vel, 2012-ben pedig megnyertem velük a vb-címét két hihetetlen erős csapattárs, Alain és Yvan Muller ellen. Aztán a Makaón elért körrekordok és győzelmek a Ladával teljesen más kihívást jelentettek – ráadásul egy ideig enyém lesz az elsőkerék-meghajtású pályacsúcs, amelyet 2017-ben a Citroënnel értem el. Az elmúlt két évben a Sebastien Loeb Racing és a Volkswagen volt az otthonom, nagyszerű időt töltöttünk együtt hullámhegyekkel és hullámvölgyekkel: a három hónappal ezelőtti makaói pole-pozíció például hihetetlen volt az ellenfelek fényében.”
„Most egyértelműen új kihívások elé nézek, jó idő ez arra, hogy új dolgokra csoportosítsam az energiáimat. A közvetlen figyelmem a saját csapatomra irányul Kínában, néhány futamon magam is rajthoz fogok ott állni, miközben segítek új tehetségeket felfedezni és felkarolni. Aztán ott van az, amit imádok, de az utóbbi években nem volt rá sok lehetőségem, nevezetesen a történelmi autókkal való versenyzés, és talán némileg több sportautó- vagy GT-versenyen is fogok indulni, hogy több időm lesz. Nagyszerű fejezet volt ez a pályafutásomban, és biztos vagyok benne, hogy rengeteg túraautófutam vár még rám a jövőben, de most már az új jövő felé tekintek 2020-ban. Nagyon sok embernek szeretnék köszönetet mondani, akik részesei voltak a világszintű túraautózásban véghez vitt utam során. Túlságosan is sokaknak tartozom köszönettel, de a családom és a barátaim támogatása nélkül mindez nem lett volna lehetséges.”


Francois Ribeiro, a WTCR promótere is megszólalt Huff bejelentése kapcsán: elmondása szerint a brit pilóta 15 éven keresztül a legkeményebb ellenfelek közé tartozott, és mindig is a WTCR családjának része marad, és reméli, hogy a jövőben még újra látni fogjuk a vb-győztes versenyzőt a világkupa rajtrácsán.

Fotó: WTCR Media, Rob Huff Motorsport


Hozzászólások