WTCR

Huff a második időmérőt is megnyerte, Michelisz a 3., Tarquini csak a 14.

Továbbra is megállíthatatlan Makaó királya: a britnek még egy apró koccanás is belefért nyolcadik itteni pole-jához. Michelisz Norbi a harmadik helyre kvalifikált, bajnokságot vezető csapattársa azonban csak a mezőny közepéről rajtolhat a vasárnapi versenyeken.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Alig néhány órával az első időmérőt követően már jött is a második kvalifikáció a WTCR makaói fináléján, méghozzá teljes mezőnnyel, az Yvan Muller Racing szerelői ugyanis sikeresen összerakták Thed Björk összetört Hyundaiját. Az első pole-t bezsebelő Rob Huff a Q1-ben is a leggyorsabbnak bizonyult, az igazán lényeges események azonban a fél óra végén történtek: Gabriele Tarquini falnak ment a Lisboa kanyarban, így a bajnokságban vezető olasz már az első etap végén kiszállt a további küzdelmekből – mindössze a 14. helyre kvalifikált a BRC Racing veteránja!
 
Mindeközben a fő rivális Yvan Muller a hatodik, a csapattárs Michelisz Norbert a hetedik helyen lépett tovább. A nagy nevek közül kiesett még Björk, így a reggeli ütközéssel együtt a svéd esélyei végleg elszállni látszanak, ami pedig a Zengő Motorsportot illeti: Nagy Norbert a 25., Szabó Zsolt a 27. pozícióban zárt, s ezúttal már utóbbi is tudta teljesíteni az elrajtoláshoz szükséges limitidőt is.
 
A Q2-t sem úsztuk meg baleset nélkül, sőt Mehdi Bennani falnak ütközése miatt a piros zászlók is előkerültek. Mivel már három perc sem volt hátra a szakaszból, azt már nem is indították újra, így Huff, Jean-Karl Vernay, Yann Ehrlacher, Michelisz és Esteban Guerrieri jutott be a legjobbak közé. Muller hatodik lett, azaz mindkét vasárnapi versenyen a top10 közepéről rajtolhat majd, míg a fordított rajtrácsos pole-t a néhány futammal ezelőtt debütáló Timo Scheider szerezte meg.
 
A mindent eldöntő utolsó etapban aztán Huffnak még az is belefért, hogy egy ponton hozzáérjen a korláthoz: a kilencszeres makaói győztes a vasárnapi utolsó futam rajtelsőségét is megszerezte. Mellé Guerrieri állhat majd fel az első sorba, míg Michelisz lett a harmadik, aki ezzel három pontot is bezsebelt – igaz, két közvetlen ellenfele közül az argentin eggyel előtte, míg Vernay eggyel mögötte végzett, azaz egyelőre maradt hetedik a tabellán. Az első makaói viadal – amelyre még az első időmérő kvalifikált – szombat 7:25-kor startol magyar idő szerint.
 
A második időmérő végeredménye:
 
Fotó: WTCR Media


Hozzászólások