Egyéb autósport

Hubert-t gyászolja az F1-es közösség és a motorsport világa

Anthoine Hubert szombat délutáni halálos balesete után ellepték a közösségi médiát a részvétnyilvánítások a pilóták és csapatok részéről – ezekből válogattunk most.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Mi is beszámoltunk róla, hogy Anthoine Hubert belehalt a spái első Formula-2-es futamon történt óriási balesetben elszenvedett sérüléseibe. A hír napvilágra kerülése óta elözönlötték a közösségi média felületeit a részvétnyilvánítások a versenyzőtársak és a csapatok részéről. Jean Todt, az FIA elnöke ezt írta ki Twitter-oldalára: „Szívszorító szomorúság öntött el Anthoine Hubert tragikus halála után. Az FIA részéről a legmélyebb részvétemet szeretném kifejezni a családja és az Arden csapat számára. Emellett Juan Manuel Correára is gondolunk, aki súlyosan megsérült a balesetben.”
 
Hubert a Renault versenyzői akadémiájának tagja volt, így a Renault Sport hosszabb közleményt is kiadott a tragikus hír után, amelyben Cyril Abiteboul ügyvezető igazgató így nyilatkozott: „Anthoine családjára és barátaira gondolunk ebben a tragikus időszakban. Anthoine egy fényesen ragyogó fiatalember volt. A pályán mutatott és azon kívüli teljesítménye és viselkedése egyaránt egy úriemberé volt, és megtiszteltetés és öröm volt, hogy az akadémiánk tagja volt. Nagyon hiányozni fog a csapatunknak. A szelleme velünk marad, és az ő emlékéért versenyzünk tovább.”
 
A Formula-1-es versenyzők közül Lewis Hamilton arra hívta fel a figyelmet az Instagramon, hogy ismét bebizonyosodott: a motorsport továbbra is veszélyes. „Ha bárki közületek nézi és imádja ezt a sportot, akkor egy pillanatra jusson eszébe, hogy azt hinni, hogy amit csinálunk, az biztonságos, óriási tévedés. Ezek a versenyzők mind az életüket kockáztatják, amikor a pályára hajtanak, és ezt komolyan kellene venniük az embereknek, mert sokan nem így tesznek – sem a rajongók, sem a sportban dolgozók közül. Anthoine az én szememben egy hős, amiért vállalta a kockázatot azért, hogy elérje az álmait. Nagyon szomorú vagyok, hogy ez történt. Emeljük fel őt, és emlékezzünk rá. Nyugodj békében, testvérem” – írta a címvédő.
 
Természetesen szinte a teljes F1-es mezőny és F2-es versenytársak is részvétüket fejezték ki, de a MotoGP paddockjából is többen megemlékeztek Hubert-ről. A közösségi oldalakra feltöltött posztokból válogattunk az alábbiakban:
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

I can't believe it. Rest in peace.

CHARLES LECLERC (@charles_leclerc) által megosztott bejegyzés,


 
Fotó: Arden Motorsport


Hozzászólások