MotoGP

Honda: „Pirro vádjai szégyenteljesek”

A japán gyártó teljesen alaptalannak tartja Pirro vádjait, és a csapatmenedzser nem várta volna, hogy olyan versenyző tesz ilyen kijelentést, aki egy gyári alakulatnak a tagja.
Az idei szezonban betiltották a szabadkártyás szereplések lehetőségét a MotoGP-ben, és ahogyan korábban beszámoltunk róla, Michele Pirro kifejezte csalódottságát, és úgy érezte, a Honda állhat ennek a döntésnek a hátterében, mert nem szeretnék, hogy Lorenzo a Yamahával versenyezzen. Erre azonnal válaszolt a Honda vezetősége, Alberto Puig, a japán csapat menedzsere szerint alaptalan ez a kijelentés, és nem érti, miért őket vádolják. Puig szavait a Crash.Net idézi:

„Pirro vádjai szégyenteljesek, és teljes mértékben hamis kijelentések, nem értem, ezt miből gondolja. A Honda, mint az összes többi gyártó, nagyon keményen dolgozik a bajnokság lehetséges megrendezésén. Nagyon sokat tettünk azért, hogy a többi gyártóval egyezségre jussunk. Sok mindent feladtunk a fejlesztések terén, és ezt a sportért tettük, hogy fenntarthassuk az egyenlőséget a gyártók között. Nem egyszerű helyzet, mindenkinek alkalmazkodni kell, a szervezeteknek, a csapatoknak, a szponzoroknak és természetesen a versenyzőknek is, és mindenkinek az a célja, hogy visszatérjünk a versenyzéshez. Ezért is fáj ennyire, hogy valaki olyan mond ilyet, aki egy gyári csapat tagja, egy ilyen nehéz és kritikus helyzetben. Remélem Pirro tudja, hogy a Hondánál nagyon tiszteljük Lorenzót. A tavalyi szezon végén tisztelettel váltunk el egymástól, és a legjobbakat kívántuk neki a folytatáshoz.”

Jorge Lorenzo még a sepangi teszt során jelentette ki, hogy a Honda ugyan meggátolhatta volna, hogy a Yamaha tesztversenyzője legyen, ám ők mégsem tették meg: „Mindig sok támogatást kaptam a Hondától az elmúlt évben. Nagyon hálás vagyok nekik, hogy nem gátoltak meg abban, hogy egy másik motorral versenyezzek idén. Megakadályozhatták volna, de nem tették.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások