MotoGP

Honda: „A Ducati jobban tenné, hogyha beszólogatás helyett inkább felkészülne a szezonra”

Alberto Puig nem volt rest visszaszólni a korábban nyilatkozó Gigi Dall’Ignának, aki szerint a szezon kezdetének csúszása Marc Marqueznek kedvez.
Korábban Gigi Dall’Igna elég erősen utalt arra a Sky Italia által készített interjújában, hogy a szezon elejét érintő katari verseny törlése, valamint a soron következő futamok elhalasztása mind Marc Marqueznek kedveznek, hiszen a spanyol így teljesen fel tud épülni a vállsérüléséből a szezon kezdetére. Emellett azt is kiemelte, hogy a tesztidőszak során szenvedő Honda is bőven javíthat még így a helyzetén.

Alberto Puig, a Honda csapatvezetője úgy döntött, hogy erre mindenképpen reagálnia kell, valamint elmondta azt is, hogy a Honda volt az egyetlen motorgyártó, amelyik már leadta a motorblokkja homologizációjáról szóló papírokat. Szavait a Motorsport.com szakoldal idézi:

„Amit a Ducatinak tennie kellett volna beszólogatás helyett az az, hogy rendesen felkészülnek a katari kihívásokra. Mi mindennel elkészültünk időben, és leadtuk a homologizációs rajzokat is. Hogyha az egyik gyártónál valami érdekes változás lesz a motorblokkal kapcsolatban, az innentől biztosan nem a Honda lesz.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások