MotoGP

Hivatalos: Stoner távozik a Ducatitól

Az utóbbi három évben tesztversenyzőként segítette a bolognaiakat az ausztrál, aki azonban már korábban kifejtette, hogy úgy érzi, nem hallgatnak a visszajelzéseire, így nem meglepő a mostani bejelentés.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Casey Stoner 2012 végén, mindössze 27 évesen vonult vissza a versenyzéstől, ám tesztmotorosként a Honda kötelékeiben maradt. 2015 után azonban visszatért korábbi csapatához, a Ducatihoz, ahol ugyancsak ezt a szerepkört töltötte be. Eleinte néhány kollektív teszten is feltűnt az ausztrál, idén azonban január óta nem ült motoron, részben a jobb vállát érintő műtét utáni rehabilitáció miatt. Mindenesetre a kétszeres világbajnok korábban úgy fogalmazott, nem igazán hallgatnak a visszajelzéseire a bolognaiaknál, így aligha fogja meghosszabbítani az idei szezon végén lejáró szerződését.

Nos, ez kedd délután hivatalos megerősítést is nyert – a Ducati közleményében így fogalmazott Stoner: „Szeretnék köszönetet mondani a Ducatinak a nagyszerű emlékekért és különösen a rajongók lelkes támogatásáért, mindig emlékezni fogok erre. Az elmúlt három évben nagyon élveztem a munkámat a tesztcsapat részeként a mérnökökkel és a szerelőkkel, ahogy együtt dolgoztunk a Desmosedici GP fejlesztésén. Őszintén a legjobbakat kívánom a jövőbeli küldetéseikhez” – mondta el Stoner, akivel kapcsolatban pletykaként felmerült az is, hogy esetleg újra a HRC-nél köthet ki tesztelőként.

Claudio Domenicalli, a Ducati Motor Holding elnök-vezérigazgatója a következőket mondta el: „Casey mindig is a Ducati-szurkolók szívében marad, és az ő nevükben is szeretnénk köszönetet mondani neki az elmúlt három évben nyújtott fontos együttműködéséért. A műszaki visszajelzései és megérzései a gyári versenyzők és Michele Pirro visszajelzéseivel együtt segítettek a Desmosedici GP-t a mezőny egyik legversenyképesebb motorjává tenni, de emellett az utcai gépek fejlesztése során adott tanácsai is hasznosnak bizonyultak. A Ducati és a rajongók együtt szeretnének köszönetet mondani és egyúttal a jövőre nézve a legjobbakat kívánni Casey-nek és családjának.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások