MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Hivatalos: Pedrosa rajthoz áll a Stájer Nagydíjon

A KTM hivatalosan megerősítette a hírt, melyet egyébként is már egy ideje tudni lehet, vagyis, hogy az osztrák márka tesztpilótája közel három év után ismét versenyezni fog és rajthoz áll az első ausztriai hétvégén.
P1race.hu 2021.07.20. 14:32:53
Mike Leitner, a KTM gyári istállójának csapatfőnöke már most arról beszélt a speedweek.com-nak, hogy Pedrosa a második osztrák hétvégén is lehetőséget kaphat, illetve már az is gyakorlatilag biztosra vehető, hogy a spanyol motoros Misanoban szintén versenyezni fog, ahol egyébként a Ducati tesztpilótája (Michele Pirro) és a Honda tesztversenyzője (Stefan Bradl) nemkülönben ott lesz a rajtrácson. Pedrosa versenykörülmények között utoljára a 2018-as szezonzáró nagydíjon, Valenciában ült MotoGP motoron, akkor is a Repsol Hondán, azóta viszont volt lehetősége alaposan kiismerni új munkaadója, a KTM gépét. Rengetegen – KTM berkeken belül is – oroszlánrészt tulajdonítanak abban a 35 éves pilótának, hogy az osztrák márka jelenleg ott tart ahol, vagyis, hogy lényegében az élmezőny egyik motorjának számít a Yamaha és a Ducati mellett. Nem indult persze ennyire pozitívan az év a KTM számára, azonban Mugello óta pálfordulatot vettek és Oliveira jóvoltából nagyszerű eredményeket produkáltak.
 
 
Megjósolni is lehetetlen, hogy vajon mire számíthatunk Pedrosától, azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy nem elsősorban az ő dolga a minél jobb eredmények hajkurászása. „Jutalomjáték” ez a spanyol számára, aki kellemes és egyben nosztalgikus pillanatokat eleveníthet fel mindannyiunk számára. Pedrosa 2001-ben, 15 évesen (abban az évben szeptemberben töltötte a 16-ot) kezdte világbajnoki karrierjét a 125-ösök között, ahol a második szezonjában harmadik, az azt követő évadban pedig már világbajnok volt. Ezt rögtön két 250-es világbajnoki cím követett, melyből fakadóan őt lehetne nevezni az első „anti-Rossinak”, legalábbis ilyen jelzőkkel illeték akkoriban és leginkább benne látták azt a versenyzőt, aki megtöri majd a yamahás olasz uralmát a MotoGP-ben. Ennek ellenére világbajnoki címért zajló harcban nem tudta legyőzni a „Doktort”, illetve nem is sikerült neki sosem bajnoki aranyat nyernie a királykategóriában töltött tizenhárom éve alatt. Hondán kívül más márkával sosem állt rajthoz a MotoGP-ben (de még a kisebb géposztályokban sem), így a mostani lesz az első alkalom, hogy Pedrosa egy másik gyártó motorjával versenyez a MotoGP-ben.

Fotó: MotoGP Media
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast