MotoGP

HIVATALOS: Miller a gyári Ducatinál folytatja

Az ausztrál versenyző vélhetően Andrea Dovizioso mellé érkezik.
A mai napon hivatalossá vált, amit már régebb óta pletykáltak, Jack Miller 2021-től a gyári Ducatinál folytatja MotoGP-s karrierjét. A 25 éves versenyző két évre kötelezte el magát a bolognaiaknál és minden valószínűség szerint az olasz Danilo Petruccit fogja helyettesíteni. Miller így nyilatkozott a bejelentés után:

„Mindenekelőtt szeretnék köszönetet mondani Paolo Campinotinak, Francesco Gudidottinak és az egész Pramac Racing csapatnak a két és fél éven át nyújtott támogatásért és az együtt töltött évekért. Nagy megtiszteltetés számomra hogy a Borgo Panigaléval folytathatom a  MotoGP-s karrieremet, és szeretném megköszönni a Ducati managementjének, Claudiónak, Giginek és Davide-nek, hogy megbíztak bennem és megadták nekem ezt a hihetetlen lehetőséget" - idézi az ausztrál szavait a MotoGP hivatalos weboldala.

Claudio Domenicali, a Ducati vezérigazgatója is nyilatkozott: „Mióta a Pramac Racingnél versenyez, Jack folyamatosan fejlődött és mára a bajnokság egyik leggyorsabb és legtehetségesebb versenyzője lett. Boldogok vagyunk, hogy megegyezett velünk és a Ducati hivatalos Desmosedici GP motorját vezetheti jövőre. Meggyőződésünk, hogy Jacknek minden képessége megvan ahhoz, hogy továbbra is a legjobb helyekért harcoljon minden versenyen, kezdve a Pramac Racing Team Desmosedici GP20-asával már idén, hogy aztán a Ducati Team támogatásával egy újabb lépést tegyen előre.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások