Superbike

Hivatalos: Max Biaggi visszavonul

A kétszeres Superbike világbajnok, Max Biaggi a ma délelőtt Vallelungában tartott sajtótájékoztató keretin belül mondta el, hogy nem kívánja folytatni pályafutását, egyszóval visszavonul. A 41 éves motoros egyértelműen a csúcson hagyja abba.
„Életem leghosszabb éjszakáján vagyok túl, azonban boldog vagyok, hogy távozok. Nem akarok olyan lenni, mint a politikusak, akik mindenáron ragaszkodnak a székükhöz. Rengeteget gondolkoztam a dolgon, hiszen ott volt az a lehetőség is, hogy még egy-két évig folytatom, vagy pedig most azonnal abbahagyom. Végül úgy döntöttem, hogy most jött el a visszavonulás ideje. Ebben szerepet játszott a családom is, mivel szerintem épp itt az ideje, hogy egy kicsit velük legyek. Nem akarom azonban, hogy emiatt a bejelentés miatt a mai nap szomorú legyen. Doohan-nel ellentétben én azért hagyom abba, mert ezt szeretném, nem pedig azért, mert már nem vagyok versenyképes. Azt gondolom, hogy a motorversenyzés történelmében fontos oldalakat tudhatok magaménak. Szerződésre ugyan lett volna lehetőségem, ha szerettem volna, azonban sajnálkozás nélkül távozom. Ezúton is szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, aki egy kicsit is segített nekem a húsz éves motoros pályafutásom során. Természetesen nagyon nehéz volt meghozni ezt a döntést, azonban kizárólag én határoztam így, nem kényszerített rá senki.”
„Mindenki láthatja, hogy élek és virulok, két lábon állok itt, miközben számos más pilótának igen komoly sérülésekkel kellett megbirkóznia. Az Apriliával való pályán kívüli kollaborációt viszont nem zárnám ki, amellyel kapcsolatban mindenki hamarosan értesülni fog.” – mondta Max Biaggi, aki első világbajnoki futamát még 1991-ben, a MotoGP 250-es géposztályában futotta. A „Kalóz” aztán egészen 2005-ig szerepelt a Gyorsasági Motoros Világbajnokságon, ahol a negyedliteresek között négy világbajnoki címet szerzett. Próbálkozott az ötszázasok között, majd a későbbi MotoGP-ben is, azonban a világbajnoki ezüstnél sosem jutott előrébb a legnagyobb kategóriában. A 2005-ös szezont követően állás nélkül maradt és a 2006-os esztendőt teljes egészében ki is kellett hagynia, míg nem 2007-ben lehetőséget kapott a Superbike-ban, az Alstare Corona Suzuki színeiben. Biaggi egy vb-bronzzal mutatkozott be a széria motorok világbajnoki sorozatában, amelyet két gyengébb szezon követett, majd 2010-ben az Apriliával felért a csúcsra. A címvédés tavaly ugyan nem sikerült neki, azonban idén újfent elhódította a bajnoki aranyat, így tulajdonképpen ezért is mondhatjuk teljes joggal, hogy Max Biaggi a csúcson határozott úgy, hogy abbahagyja.
 


Hozzászólások