MotoGP

Hivatalos: Két nappal bővítik a katari tesztet

A sepangi teszt eltörlését követően megszületett a döntés a továbbiakat illetően, mely szerint más helyszínnel nem pótolják a malajziai tesztet, ellenben több naposra bővítik a katari gyakorlást.
A malajziai teszt eltörlését követő híreknek megfelelően a mai napon online meeting keretin belül egyeztett egymással a Dorna, valamint a MotoGP csapatok a továbbiakról, melynek értelmében döntést hoztak arról, hogy az ideiglenesen kiesett tesztnapokat miként szeretnék pótolni a jövőben. A korábbi híresztelésekkel ellentétben nem egy európai helyszínen tartják az eredetileg Sepangba tervezett tesztnapokat, hanem a katari gyakorlást bővítik ki a hivatalos versenyzők számára. Az eredeti elképzelés szerint ugyanis március 5-6-7-én, az úgynevezett “shakedown” eseményen kizárólag az adott gyártók tesztversenyzői, valamint a királykategória újoncai vehettek volna részt, azonban a háromnapos etap utolsó két napján most már a hivatalos versenyzők is pályára gurulhatnak majd. Ehhez jön még hozzá az egyébként március 10-11-12-ére tervezett hivatalos katari teszt, egyszóval összesen öt nap áll majd a komplett mezőny rendelkezésére arra, hogy felkészüljön a 2021-es szezonra.
A malajziai teszttel egyébként hat napja lett volna a versenyzőknek, vagyis egy napot ígyis bukott a mezőny ha lehet így fogalmazni. A legrosszabbul az Aprilia, valamint az újoncok jártak: Az olasz gyártó az egyetlen a mezőnyben, melyre nem vonatkoznak a fejlesztési “fagyasztások”, így nekik kilenc nap (három nap sepangi “shakedown, három hivatalos nap Malajziában és három nap Katarban) állt volna rendelkezésükre, akárcsak a három újoncnak (Bezzecchi, Martin és Marini). A hírek szerint a meeting során nem esett szó arról, hogy esetleg halasztanák a március 28-i szezonnyitót, vagy, hogy a csapatoknak esetleg dupla katari futamban kellene gondolkozniuk amiatt, mert a pandémia helyzet végett veszélyben lenne az argentin nagydíj. Ettől függetlenül az azt követő amerikai viadal igencsak kérdéses továbbra is.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások