MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Hivatalos: Gerloff 2022-ben is a Superbike-ban

Garrett Gerloff egy évet hosszabbított a Yamaha Motor európai részlegével, mely azt jelenti, hogy az amerikai motoros 2022 végéig még biztosan a Superbike világbajnokságon fog versenyezni.
P1race.hu 2021.07.22. 10:25:20
Egészen mostanáig az a hír járta, hogy a MotoGP-s Petronas Yamaha egyik ülésére akár Garrett Gerloff is esélyes lehet, azonban most már biztossá vált, hogy az amerikai egyelőre nem próbálkozik meg a MotoGP-vel, hanem marad a Superbike-ban. Habár Gerloff tavaly már beugrott egy pénteki edzésnap erejéig a “Doktor” helyére, nemrég pedig Assenben helyettesítette a sérült Franco Morbidellit, egyelőre ennyi volt számára a legfőbb világbajnoki sorozatban való szereplés, hacsak persze a jövőben nem kérik fel hasonló helyettesítésre. Gerloff a Yamaha Motor európai részlegével hosszabbította meg szerződését, mely bár a Yamahával való Superbike-ban maradást garantálja számára, azonban ez koránt sem jelenti automatikusan azt, hogy 2022-ben is a GRT Yamahánál húzza majd a gázt.
 
Előfordulhat az is, hogy esetleg Razgatliolgu csapattársaként, a gyári alakulatnál köt ki, hiszen például a tavaly Supersport bajnok Andrea Locatellitől egyelőre túl nagy csodákat nem láthattunk. Ennek fényében nem zárnánk ki egy Gerloff-Locatelli helycserét sem, azonban erre alighanem később kapunk majd választ. A 25 éves versenyző 2020-ban, egy MotoAmerica-ban szerzett összetettbeli harmadik hellyel a zsebében érkezett a Superbike vb-re, ahol két harmadik és egy második pozíció volt a legjobb eredménye, év végén pedig a pontverseny tizenegyedik helyén zárt. Idén eddig két dobogó van a neve mellett, az összetettben pedig épp a hatodik, mellyel egyelőre ő a legjobb privát versenyző.        

Fotó: GRT Yamaha twitter
P1race.hu
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast