WTCR

Hivatalos: Bejelentette 2020-as felállását a Hyundai

Michelisz Norbi, Gabriele Tarquini és Nicky Catsburg maradnak a márkánál, míg a tavaly Makaóban beugró Luca Engstler átvette Augusto Farfus helyét a csapatnál.
Bár a szezon csak jóval később startol el, legalább most már kilenc fix indulója van a WTCR-nek 2020-ra, ugyanis a Hyundai bejelentette a pilótáit, valamint a csapatait. Ezúttal ugyanis nem a BRC indít majd két alakulatot, hanem az Engstler Motorsport csatlakozott az olaszok mellé. Michelisz Norbert és Gabriele Tarquini marad a helyén, míg az új csapatnál Nicky Catsburg és a tavaly már bemutatkozó Luca Engstler fog versenyezni, így Augusto Farfus az, aki kikerült a képből.

„A Hyundai már eddig is fantasztikusan szerepelt a WTCR-ben, és a csapataink, valamint versenyzőink idei felállása alapján 2020 is egy sikeres év lehet. A BRC Racing Team és az Engstler Motorsport a legsikeresebb TCR csapatok között vannak, és örülök, hogy mindketten a Hyundai Motorsport autóit használják majd” – idézi Andrew Johnsnak, a Hyundai Motorsport Customer Racing vezető értékesítőjének szavait a TouringCarTimes szakoldal.

Évek óta a legnagyobb magyar motorsport sikert hozta a 2019-es idény Michelisz Norbertnek, aki láthatóan alig várja már az új szezont: „A tavalyi győzelem után nagyon örülök annak, hogy a Hyundai i30 N TCR-rel, valamint a BRC Hyundai N LUKOIL Squadra Corse csapatnál folytathatom a pályafutásomat. Számomra ez egy nagyon kényelmes környezet. Az elmúlt években Gabriele és én keményen dolgoztunk, de ezt az eredmények is mutatják. 2020 egy új kihívás lesz, hiszen új pályák vannak a naptárban és új abroncsokat kell majd mindenkinek megszoknia. Biztos vagyok benne, hogy a többiek is keményen dolgoznak, hogy felkészüljenek a szezonra, de mi is mindent beleadunk majd. Tudom, hogy én vagyok a címvédő, de abban is biztos vagyok, hogy tudok még gyorsulni.”

Bár a makaói bemutatkozás nem sikerült túl fényesen, a 20 esztendős Luca Engstlerre fényes jövő várhat a Túraautó-világkupában. „Egy álmom valósult meg azzal, hogy a WTCR mezőnyéhez csatlakozhatom. Nagyon szeretem a TCR-versenyzést, és ez az autó az egyik legjobb a kategóriájában. Köszönettel tartozóm a Hyundai Motorsport junior programjának is, hiszen tavaly felhasználhattam olyan pilóták tudását is, mint Norbi, Gabriele, vagy Nicky. Emellett megkaptam a lehetőséget, hogy Makaóban elinduljak, és ez tapasztalat szempontjából rendkívül fontos volt. Remélhetőleg bebizonyíthatom, hogy megérte engem támogatniuk.”

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások