MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Hivatalos: Baz az Althea BMW-nél folytatja 2018-ban

Ahogy azt sejteni lehetett, az Avintia Racingtől elküldött francia motoros jövőre visszatér a Superbike-világbajnokság mezőnyébe, mindezt pedig az MV Agustához átigazolt Jordi Torres helyén teszi meg.
Balogh Tamás 2017.11.16. 10:32:58
Már a YouTube-on is meghallgathatók a P1race szerkesztőségének podcastjei: iratkozz fel YouTube-csatornánkra, és nem maradsz le a legfrissebb epizódokról, amelyben rendre a hét legérdekesebb és legaktuálisabb témáit boncolgatjuk!

Loris Baz 2012 és 2014 között versenyzett a Superbike-világbajnokságon, s a Kawasaki gyári alakulatánál eltöltött idő alatt két futamgyőzelmet tudott szerezni Tom Sykes csapattársaként. 2015-ben aztán átigazolt a MotoGP-be, ahol ugyan nem sikerült dobogóra állnia az Avintia Ducatival, de néhány negyedik-ötödik helyet begyűjtött az elmúlt három szezon során. Az istálló azonban sem őt, sem Hector Barberát nem tartotta meg 2018-ra, így a franciának új állás után kellett néznie (a spanyol a Moto2-be tér vissza jövőre).

Már az első pillanattól fogva a Superbike-ot célozta meg Baz, s a hírek szerint a Red Bull Hondánál, az MV Agustánál és a Puccetti Kawasakinál is felmerült a neve, ám az ajtók sorra zárultak be előtte. Az utóbbi hetekben aztán az Althea BMW-vel hoztak szóba, ma pedig végül hivatalosan is megerősítették, hogy Baz náluk húzza majd a gázt a következő idény során. Méghozzá a SpeedWeek.com információi szerint egyedül: Genesio Bevilacqua alakulata állítólag egyetlen motort küld csatasorba jövőre. A francia versenyző így nyilatkozott a bejelentéssel kapcsolatban:

„Szerettem volna a lehető legjobb megoldást megtalálni a jövőmet illetően, és szerintem sikerült is az Althea BMW-vel. Régóta ismerem Genesiót, így elkezdtünk beszélni erről, és igazából könnyen jött a megállapodás. Tudom, hogy erős csapatról van szó – Carlos Checa annak idején velük lett világbajnok még Ducatival –, és a projektet is érdekesnek találom a szabályváltozások fényében. Elégedett vagyok a döntésemmel. Köszönöm Genesiónak és persze a BMW-nek, és már alig várom, hogy első alkalommal pályára gurulhassak az S1000RR-rel a soron következő jerezi tesztünkön.”

Fotó: WorldSBK Media
Balogh Tamás
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast