Superbike

Hivatalos: Alex Lowes a Kawasaki gyári csapatában folytatja

A Kawasaki Racing Team hivatalosan is bejelentette, hogy a Pata Yamahától a szezon végén távozó brit veszi át Leon Haslam helyét az ötszörös világbajnok Jonathan Rea oldalán.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Alex Lowes 2014 óta állandó résztvevője a Superbike-világbajnokságnak, s a Yamaha 2016-os gyári visszatérése óta a hangvillások projektjének a szereplője. Toprak Razgatlioglu leigazolása miatt viszont távoznia kellett az első számú csapattól, s mint az nemrég kiderült, a brit teljes egészében elhagyta a hangvillásokat. Már akkor is sejteni lehetett, hogy a Kawasakinál köthet ki, s ez még valószínűbbnek tűnt azok után, hogy a „zöldek” a hét elején megerősítették, hogy Leon Haslam mindössze egyetlen idény után távozik tőlük.

Nos, az argentin versenyhétvége pénteki napjáig kellett várnunk a hivatalos bejelentésre: a Kawasaki Racing Team közleményben tudatta, hogy valóban leszerződtették Lowest a gyári csapatba, így ő lesz jövőre az immár ötszörös világbajnok Jonathan Rea új társa. Guim Roda, a KRT csapatmenedzsere így kommentálta a hírt: „A KRT egy 27 éves motorost köszönthet a személyében, akinek remek a tempója és van bőven tapasztalata. A célunk, hogy vb-esélyessé csiszoljuk Lowest. És még hosszú pályafutás áll előtte. Megmutatta a képességeit az előző években, egyértelműen megvan benne a potenciál. Mi itt a KRT-nél minden eszközzel segíteni fogjuk, hogy megmutathassa a legjobbját.”

A mostani bejelentéssel immár teljessé vált a Kawasaki (Rea, Lowes), a Ducati (Chaz Davies, Scott Redding) és a Yamaha (Michael van der Mark, Razgatlioglu) elsődleges istállójának 2020-as felállása is. Azt egyelőre nem tudni, hogy a KRT-től távozó Haslam hol fog kikötni: a Puccetti Kawasaki egy opció lehetne számára, de állítólag az alakulat egy fiatal tehetséget igazolna inkább, ráadásul Razgatlioglu török főtámogatójának távozásával anyagilag sem annyira stabil a helyzetük. Így a Honda lehet a befutó, viszont vélhetően csak egy privát csapat révén, mivel Alvaro Bautista társa a legtöbb értesülés szerint szinte biztosan Takumi Takahashi lesz majd.

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások