MotoGP

HIVATALOS: 2023-tól lesz Magyar nagydíj a MotoGP-ben!

A mai napon az Innovációs és Technológiai Minisztériumban aláírásra került a szezrődés, melynek értelmében 2023-tól kezdődően tíz éven át biztosan lesz Magyar nagydíja a Gyorsasági Motoros Világbajnokságnak.
Magyar oldalról Pacza József, a Kelet-Magyarországi Versenypálya Kft. ügyvezetője (a pályát kivitelező cég), míg a MotoGP szervízői és egyben jogtulajdonosa részéről a Dorna elnöke, Carmelo Ezepleta írta ma alá azt a szerződést, mely szerint 2023-tól kezdődően tíz évig lesz Magyar nagydíja a világbajnokságnak. Hatalmas öröm lehet ez a hazai motorsport rajongók számára, hiszen ez azt jelenti, hogy harminc év (!!!) után látogat majd ismét Magyaroroszágra a MotoGP mezőnye. A korábbi híreknek megfelelően egyébként a Superbike világbajnokság mezőnyét is szeretné majd vendégül látni a Hajdúnánás mellett épülő aszfaltcsík,
Korábban már beszámoltunk róla, hogy Magyarország Kormánya összesen 123 milló eurót szán együttesen a MotoGP és a Superbike jogdíjára, amely a jelek szerint elköltésre is kerül, hiszen innentől újabb óriási lépést tettünk afelé, hogy két év múlva MotoGP gépek álljanak rajthoz Magyaroroszágon. Ezzel párhuzamosan egyébként a magyarepitok.hu beszámolt arról is, hogy az M3-as autópályán "új csomóponti kapcsolatok kialakítására" tett közzé ajánlati felhívást a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A kiírás szerint a majdani nyertes a Görbeháza és Hajdúnánás, valamint a két település közelében épülő MotoGP-pálya elérhetőségét biztosító projektet készíti elő.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások