Egyéb motorsport

Hétvégi menetrend - Spanyol Superbike, AMA SX

MotoGP nem lesz - de szurkolhatunk Kovács Bálintnak az ESBK-ban!
A mostani hétvégén csak kevés sorozat fog rajthoz állni, a MotoGP most szünetet tart a két katari forduló után, hogy jövő héten aztán Portugáliában mérkőzzenek meg egymással. 

Magyar szempontból viszont annál érdekesebb lesz a hétvége, ugyanis kezdetét veszi a Spanyol Superbike Bajnokság, amelyen Kovács Bálint teljes szezont fog futni! A H-Moto Team versenyzője egy cseh csapat, a New2 Project által felkészített vadonatúj R1-es Yamahával fog rajthoz állni - a Superbike kiíráson belüli külön értékelésben, az Open 1000-ben fog részt venni. A két kiírás egy mezőnyben fut, csak külön értékeléssel bírnak.
A bajnokságban neves indulók vesznek részt: itt lesz a tavalyi bajnok Roman Ramos, valamint több Moto E világkupa versenyző - köztük a tavalyi bajnok Jordi Torres, valamint Alessandro Zaccone, Eric Granado és André Pires - is megméreti magát. (Mivel a MotoE világkupa május másodikán itt fogja szezonnyitó fordulóját tartani a MotoGP betétfutamaként, az indulásuk több, mint érthető.)
Külön jó hír, hogy a bajnokság idén bevezet egy technikai újítást is: a saját YouTube csatornájukon élőben fogják közvetíteni a vasárnapi versenynapot!
 
Más gyorsasági bajnokság nem versenyez a hétvégén - de off-road viszont igen: három hét szünet után folytatódik a világbajnoki ranggal bíró Amerikai Szuperkrossz-bajnokság! A Georgia államban található Atlanta Motor Speedway-en kialakított krosszpályán három versenyt bonyolítanak le egy héten belül. Az eddigi idei versenyekkel ellentétben ez nappali futam lesz, így magyar idő szerint nem vasárnap hajnalban, hanem szombat késő este lesz látható fizetős streamen. A bajnoki címért nagy csatát vív a KTM-es Cooper Webb, és a hondás Ken Roczen. 

Mégegyszer, röviden:
 
  • Spanyol Superbike: Circuito de Jerez, Spanyolország
  • FIM / AMA SX: Atlanta Motor Speedway, USA
A hétvégi menetrend magyar idő szerint:
 
Csütörtök      
       
10:40 - 11:20 Spanyol Superbike 1. szabadedzés  
14:50 - 15:30 Spanyol Superbike 2. szabadedzés  
       
Péntek      
       
09:50 - 10:30 Spanyol Superbike 3. szabadedzés  
14:00 - 14:40 Spanyol Superbike 4. szabadedzés  
       
Szombat      
       
10:20 - 10:50 Spanyol Superbike Időmérő  
14:45 Spanyol Superbike 1. verseny (16 kör)  
23:25 FIM / AMA SX 450 SX főfutam  
       
Vasárnap      
       
09:45 - 09:55 Spanyol Superbike Warm up  
14:00 Spanyol Superbike 2. verseny (16 kör) Online: YouTube

Fotó: New2 Project


Hozzászólások