Moto2

Helyettesítések a Moto2-ben a Portugál Nagydíjon

Két versenyző is helyettesít a hétvégén - egy újonc és egy majdnem újonc
​​A hétfői napon bejelentették, hogy két versenyző is megejti a debütálását a Moto2-es világbajnokságon - mivel mindketten sérült versenyzőket fognak helyettesíteni.

Az első bejelentett versenyző a 23 éves spanyol Miquel Pons (a nyitóképen): ő az MV Agustánál fog debütálni, Lorenzo Baldassari csapattársaként. A csapat teljes szezonra szerződtetett versenyzője, az olasz Simone Corsi  bal csuklója a katari nyitóhétvégén megsérült, ezért a soron következő Dohai Nagydíjon már a szintén olasz Tommaso Marcon helyettesítette őt. Ám Marcon Olaszországba hazaérkezvén pozitív koronavírus-tesztet produkált, így a portugáliai hétvégét ki kell hagynia. Így a spanyol versenyző egyszerre két motorost is helyettesít. 
Bár ez Pons első versenye lesz a Grand Prix világában, nagyon is tapasztalt versenyző: négyszer volt második a Spanyol Supersport Bajnokságban, tavaly két hétvégére is beugrott a Supersport VB-re (amiken összesen 16 pontot szerzett), valamint tavaly hatodik lett a Spanyol Superbike Bajnokságban. Idén pedig a MotoE Világkupán fog versenyezni, az LCR E-Team színeiben. 
 

A másik bejelentett versenyző a 25 éves brit Fraser Rogers: ő az NTS RW Racingnél fogja helyettesíteni a sérült belga Barry Baltust. Rogers 2009-ben versenyzett a Red Bull Rookies Cup-ban, majd később a CEV Moto3 és Supersport következtek, az utóbbi éveket pedig a Brit Superstock 1000 Bajnokságban töltötte - a tavalyi szezonban az összetett hetedik helyén végzett.
Ponssal ellentétben Rogers számára nem ez lesz az első GP verseny: egy futamon már versenyzett szabadkártyával, a 2012-es Brit Nagydíjon vett részt a Moto3-as géposztályban, a futamon azonban kiesett.

Fotó: MotoGP Media, Impact Images


Hozzászólások