MotoGP

Három jelöltje is van a 2020-as gyári ülésre a Ducatinak

Paolo Ciabatti sportigazgató ismét megerősítette, hogy Danilo Petrucci nem érezheti biztosnak a helyét a következő szezonra, ugyanis két fiatal is pályázik arra, hogy ő legyen Andrea Dovizioso csapattársa.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Jorge Lorenzo elküldése után a Ducati úgy döntött, Danilo Petruccinak ad lehetőséget Andrea Dovizioso oldalán a gyári csapatnál 2019-re. A Pramac Racingtől érkező olasz azonban a gyári motorosok közül egyedüliként csupán egyéves szerződéssel rendelkezik, így idén bizonyítania kell, hogy megérdemelten igazolták le. Paolo Ciabatti sportigazgató elmondta: az idén már 2019-es Ducatival versenyző Jack Miller és a Moto2-es világbajnokként bemutatkozó Francesco Bagnaia is veszélyes lehet rá. „Petrucci, Jack és Pecco eredményei alapján döntjük majd el, ki fog indulni a gyári csapatunkban 2020-ban. Három elég erős jelöltünk van tehát a 2020-es ülésre” – idézi Ciabattit a Motorsport.com.

A szakember már korábban is hangsúlyozta, hogy nagyobb teher lesz Petrucci vállán, azt ugyanakkor kiemelte, hogy nem azt várják tőle, hogy azonnal legyőzze az utóbbi két idény során összetett ezüstérmet szerző Doviziosót: „Danilón nagyobb lesz a nyomás, és az lesz a célja, hogy megszerezze az első győzelmét és rendre a végéig top 5-ös helyezésért harcoljon. Danilo célja nem az, hogy legyőzze Doviziosót, bár ha képes lenne erre, az tökéletes lenne. Az elképzelés az, hogy önbizalmat gyűjtsön, semmint az, hogy megpróbálja megmutatni, hogy jobb Dovinál.”

Ciabatti Bagnaiáról is elmondta a véleményét, akit rendhagyó módon már a 2018-as évad előtt leigazoltak szatellit alakulatukhoz: „Pecco lenyűgöző szezont teljesített a Moto2-ben. Már januárban leszerződtettük, ami nagy kockázat volt. A jövőnket szem előtt tartva igazoltuk le, és most már tudjuk, hogy helyes döntést hoztunk. Idén egy 2018-as Desmosedicivel fog versenyezni, és megmutattuk, hogy az egy versenyképes motor, noha arra számítok, hogy a 2019-es verzió még inkább az lesz. Mindig nehéz debütálni a MotoGP-ben, de úgy vélem, sokat és gyorsan fog tanulni Jack oldalán.”

Fotó: Ducati Corse


Hozzászólások