F1

Hamilton izgatott volt, Verstappen mosolygott az első körök során (videók!)

A Mercedes és a Red Bull nemcsak bemutatta az autóját szerdán Silverstone-ban, hanem egyúttal egy forgatási nap keretében pályára is vitte a 2019-es gépeket.
A szerdai volt a legsűrűbb nap az autóbemutatók hetén, hiszen a Mercedes, a Red Bull és a Racing Point is ekkor rántotta le a leplet 2019-es versenygépével. Előbbi két istálló ráadásul egyaránt Silverstone-t választotta ehhez helyszínül, ahol a prezentáció után néhány kört is megtettek filmforgatási nap keretein belül. A Mercedes W10-esét Valtteri Bottas vezethette először, amelyet megtiszteltetésnek érzett a finn, aztán következett a címvédő Lewis Hamilton, aki a lenti videó alapján is nagyon élvezte a rövid etapot, utána pedig a következőképp értékelt a Motorsport.com szakoldalnak nyilatkozva:
„Nagyszerű első „randi” volt, talán az egyik legjobb az elmúlt évekből. De ami a leginkább lenyűgöző volt, hogy láthattuk, hogyan állt össze előző este az autó, és aztán milyen simán ment minden szerdán. Olyan sok ember dolgozott azon, hogy minden a helyére kerüljön, ezért nagyszerű látni, hogy sikerült a teszt és a forgatási nap. Őrületes, mert már nagyon hosszú ideje versenyzem, ennél a csapatnál ez lesz a hetedik évem, mégis olyan izgatott voltam most, mint amikor először vezettem F1-es autót, ami nagyon furcsa, nem számítottam rá.”
A Red Bull első Honda-motoros autója is pályára gurult Silverstone-ban, igaz egy másik vonalvezetésen. Nagy kérdés volt, hogy milyen lesz Max Verstappen reakciója, de a holland roppant boldognak tűnt: „Vége a napnak, megtettem az első kilométereket az autóval. Az első etapom után mosolyogtam, nagyon elégedett voltam azzal, ahogy az autó viselkedett, ahogy a motorral is, nagyon-nagyon biztató volt. Emellett nagyon jó srácokkal is dolgoztam együtt” – mondta el egy videóban Verstappen. Mindeközben egyébként Misanóban az új Toro Rosso is megtette első köreit Danyiil Kvjattal és az újonc Alexander Albonnal a volánnál.

Fotó: Daimler Media Site


Hozzászólások