Dakar motor

Halálos balesetet szenvedett Paulo Goncalves a Dakaron

Tragikus hírrel indult a 2020-as Dakar rali második hete: a 13. versenyén szereplő Paulo Goncalves egy bukás után életét veszítette a hetedik szakaszon.
Paulo Goncalves a vasárnapi, hetedik szakasz 276. kilométerénél szenvedett balesetet. A szervezők helyi idő szerint 10:08-kor kaptak egy riasztást, amely után mentőhelikoptert küldtek a helyszínre, amely 10:16-kor érkezett meg. Goncalvest eszméletlen állapotban, szívleállással találták meg, s bár kórházba szállították, az életét már nem tudták megmenteni.
 
A portugál motoros 13. Dakarján szerepelt idén, 2006-os debütálása óta négyszer is az első tízben végzett összetettben, összesen három szakaszt nyert, legjobb eredményét pedig 2015-ben érte el, amikor másodikként végzett Marc Coma volt. Goncalves az első Michal Hernik 2015-ös halála óta, aki a legendás versenyen vesztette életét. A Dakar-legenda 40 éves volt. Nyugodjon békében.

FRISSÍTÉS: A szervezők törölték a motorosok és a quadosok hétfői szakaszát, hogy az indulók kellőképp meg tudják gyászolni elhunyt versenytársukat.

Fotó: Dakar Media


Hozzászólások