Egyéb motorsport

Halálos baleset történt a sepangi betétversenyen

Több versenyző is bukott az Idemitsu Asia Talent Cup szombati futamának első körében, Afridza Munandart pedig hiába szállították azonnal kórházba, már nem tudták megmenteni az életét.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A MotoGP időmérőjét követően került sor az Idemitsu Asia Talent Cup első versenyére, amelynek első körében történt egy nagy baleset a 10-es kanyarban, amelyben több versenyző is érintett volt. A futamot azonnal piros zászlóval megszakították, a balesetben érintett Afridza Munandart pedig előbb a pálya szélén ápolták, majd helikopterrel a Kuala Lumpur-i kórházba szállították.

Sajnos azonban hiába tettek meg mindent az orvosok a pályán és a kórházban egyaránt, a FIM, a Dorna és az Asia Talent Cup szervezői nem sokkal ezelőtt hivatalos közleményben megerősítették, hogy nem tudták megmenteni Munandar életét. A 20 éves motoros két győzelmet, valamint további négy dobogós helyezést szerzett az idei szezonban, s az összetett harmadik helyén állva még a bajnoki címre is volt esélye.

Nem ez az első halálos motorversenybaleset a sepangi pályán: 2011-ben Marco Simoncelli egy kanyarral később veszítette el uralmát a motorja felett a MotoGP Malajziai Nagydíján. A FIM, a Dorna és az Asia Talent Cup vezetősége is részvétét fejezi ki Munandar hozzátartói és barátai irányába, amelyhez a P1race.hu szerkesztősége is csatlakozik. Nyugodjon békében.

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások