Egyéb motorsport

Györfi Alen a 13. helyen végzett a Daytona 200-on

Remek eredménnyel zárta amerikai kiruccanását a Forty Racing motorosa: a 25. helyről indulva a 14. pozícióban látta meg a kockás zászlót, a hivatalos végeredmény szerint pedig végül a 13. helyen zárt. A szintén magyar származású Halász Antal 26. lett, míg Nemes Zoltán a 14. körig jutott.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára!

Pályafutása során először állt rajthoz a legendás daytonai 200 mérföldes versenyen Györfi Alen. A Forty Racing versenyzője hamar felvette a ritmust: az időmérőn nagyságrendileg öt másodperces lemaradással a 25. helyre kvalifikálta a Yamaha R6-osát. A futam aztán még jobban sikerült, folyamatosan lépdelt előre, s már a 12. helyen is állt, amikor a hajrában egy baleset miatt félbeszakították a körözést. A négykörös fináléban két pozíciót ugyan veszített, de így is a kiváló 14. helyen intették le Györfit, mindössze két kör hátrányban a győzteshez képest. A leintés után aztán egy kizárás miatt végül a 13. pozícióban rangsorolták a versenyzőt.

A mezőnyben volt két másik magyar származású motoros is, közülük Halász Antal szintén remek versenyt teljesített, hiszen az 52. helyről indulva egészen a 28. helyig tört előre, s mindössze ötkörös hátrányban látta meg a kockás zászlót, az utólagos kizárások miatt pedig végül a 26. pozíció lett az övé. Nemes Zoltán viszont nem tudta befejezni a viadalt, ő a 14. körig jutott az 57 körös viadal során.

Ami egyébként a győzelemért zajló csatát illeti: az említett piros zászlós incidens után még hatan voltak körön belül. Közülük végül Kyle Wyman diadalmaskodott egy Yamaha nyergében, megelőzve a pole-ból startoló Sean Dylan Kellyt, aki 16 évével a viadal történetének legfiatalabb győztese lehetett volna (a rajtelsőségre vonatkozó rekordot így is megdöntötte). A dobogót egy másik suzukis, a sokáig vezető Bobby Fong tette teljessé.

Fotó: Györfi Alen Facebook


Hozzászólások