Egyéb motorsport

Görbe Soma és a Red Bull Rookies Cup Jerez helyett Portimaóban kezd

A MotoGP versenynaptárához hasonlóan némi változtatás érte a Red Bull Rookies Cup kalendáriumát is, hiszen az eredeti tervekkel ellentétben nem Jerezben, hanem Portimaóban gurulnak pályára először a későbbiekben világbajnoki szereplésben reménykedő tehetségek.
2007 óta először lesz magyar résztvevője a Red Bull Rookies Cup-nak Görbe Soma jóvoltából, hiszen azzal, hogy a magyar versenyző 2020-ban megnyerte a Northern Talent Cup tehetségkutató sorozatot, bekerült a MotoGP közvetlen előszobájának számító Red Bull Rookies Cup mezőnyébe. Az eredeti tervek szerint Soma és a többi versenyző is Jerezben tesztelte volna először idei versenymotorját, valamint ott is tartották volna a sorozat szezonnyitóját, azonban most változtattak ezen. Az új helyszín a portugáliai Portimao. Ennek értelmében a MotoGP tavalyi szezonzáró nagydíjának pályája adja majd a Somáéknak a kétnapos tesztet, valamint a évadnyitóra is itt kerül sor.
A Red Bull Rookies Cup pilótái egyébként az egész szezon során a világbajnoki mezőny betétfutamainak szereplőiként versenyeznek majd. Összesen hét helyszínen, tizennégy futamot rendeznek a fiatal tehetségeknek. Görbe Soma oldalunkank hosszabban is beszélt az előtte álló kihívásokról és arról, hogy pontosan milyen körülmények között versenyez majd a számára óriási lehetőséggel kecsegtető sorozatban. Az interjút hamarosan kizárólag itt a P1race.hu-n olvashatjátok.
 
A Red Bull Rookies Cup 2021-es, frissített versenynaptára:
 
Április 17. Portugália Algarve Intertnational Circuit
Április 18. Portugália Algarve Intertnational Circuit
Május 1. Spanyolország Circuito de Jerez
Május 2. Spanyolország Circuito de Jerez
Május 29. Olaszország Autodromo del Mugello
Május 30. Olaszország Autodromo del Mugello
Június 19. Németország Sachsenring
Június 20. Németország Sachsenring
Július 10. Finnország Kymiring
Július 11. Finnország Kymiring
Augusztus 14. Ausztria Red Bull Ring - Spielberg
Augusztus 15. Ausztria Red Bull Ring - Spielberg
Szeptember 11. Spanyolország MotorLand Aragón
Szeptember 12. Spanyolország MotorLand Aragón


Fotó: Red Bull Rookies Cup
 


Hozzászólások