MotoE

Garzo elsőségével indult a MotoE valenciai tesztje

A Tech3 E-Racing motorosa bizonyult a leggyorsabbnak hétfőn, míg Randy de Puniet hatalmas highside bukást produkált a Ricardo Tormo versenypályán.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Március közepén a jerezi teszten keletkezett tűzben gyakorlatilag a MotoE összes versenygépe és felszerelése megsemmisült, az Energica azonban mostanra elkészült a pótlással, így hétfőn megkezdődött Valenciában a sachsenringi nyitányt megelőző háromnapos gyakorlás. Az első felvonáson nem volt teljes a mezőny, Bradley Smith ugyanis az Aprilia tesztversenyzőjeként még Barcelonában körözött.

A legjobb időt a Tech3 versenyzője, Hector Garzo érte el, hat századdal felülmúlva az avintiás Eric Granadót, valamint az Ajo csapatát képviselő Niki Tuulit. Nem telt el azonban komolyabb bukás nélkül a hétfő: Randy de Puniet produkált nagy highside esést a 11-es kanyarban, amely után meg is kellett röntgenezni este a lábát.

A valenciai teszt egyébként nemcsak a csapatok és a versenyzők felkészülését szolgálja, hanem ez az utolsó alkalom, hogy kipróbálják az egyes versenyhétvégék procedúráit is. Kedd reggel például első ízben gyakorolták a rajtot – íme:
A hétfői tesztnap időeredményei – a top 10:
1. Hector Garzo (Tech 3 E-Racing) 1:41.236
2. Eric Granado ((Avintia Esponsorama Racing) +0.060
3. Niki Tuuli (Ajo MotoE) + 0.423
4. Mike Di Meglio ((EG 0,0 Marc VDS) + 0.900
5. Nico Terol (Openbank Angel Nieto Team) + 0.919
6. Matteo Ferrari (Trentino Gresini MotoE) + 1.044
7. Maria Herrera (Openbank Angel Nieto Team) + 1.117
8. Alex De Angelis (Octo Pramac MotoE) + 1.206
9. Mattia Casadei (Ongetta SIC58 Squadra Corse) + 1.579
10. Jesko Raffin (Dynavolt Intact GP) + 1.628

Fotó: MotoGP Media

Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !


Hozzászólások