Egyéb motorsport

Francia Superbike: a Debise-henger nem áll meg

Nogaróban is Valentin Debise duplázott.
Vasárnap rendezték a 2021-es Francia Superbike Bajnokság második fordulóját Nogaróban. A Kawasakival induló korábbi GP-versenyző Valentin Debise ismét hengerelt, ám ezúttal már "alacsonyabb fordulatszámon", mint a Le Mans-i nyitányon. Már nem nyert meg minden session-t, valamint a Supersport géposztályban is "csak" az egyik futamot nyerte meg, nem mindkettőt.

A pole pozíciót nem ő szerezte meg, hanem a tavalyi bajnok, a yamahás Mathieu Gines. Debise a második helyről indulhatott az első futamon, harmadikról a yamahás Morgan Berchet. Debise már az első körben átvette a vezetést, és azt nem is engedte ki a kezéből a végéig. A második helyért nagy csata folyt: először Gines, majd a yamahás Axel Maurin, majd végül Berchet birtokolta az ezüstös pozíciót. Harmadik helyre Gines futott be. 
 
Az első futam dobogósai: Berchet, Debise és Gines, a kislányával
 
 Az első futam végeredménye
 
A második futam rajtsorrendjét az első futamon szerzett leggyorsabb körök határozták meg. Ennek értelmében az első két sor így nézett ki: Gregory Leblanc (Ducati), Kenny Foray (BMW), Axel Maurin (Yamaha), Valentin Debise (Kawasaki), Mathieu Gines (Yamaha), Matthieu Lussiana (Yamaha). 
Az első kört ismét Debise zárta az élen - ám a következőben csak második, az utána lévő öt körben pedig a harmadik helyen állt a kawasakis ász. Az első helyen Kenny Foray, majd Gines voltak - majd a Debise-henger beindult, és a verseny féltávjánál visszavette a vezetést, amit megőrzött a végéig. Így Debise ismét győzött, Gines lett a második, Kenny Foray a harmadik. 
 
 A második futam végeredménye


A vasárnapi versenyek rövid összefoglalója, franciául

 
Debise-nek tehát eddig négyből négy a mérlege. A következő versenyt május utolsó hétvégéjén rendezik Lédenon-ban - így a mezőnynek van egy hónapja felkészülni Debise legyőzésére.

A 2021-es Francia Superbike Bajnokság állása:
 
1. Valentin Debise Kawasaki 103
2. Mathieu Gines Yamaha 76
3. Axel Maurin Yamaha 51
4. Morgan Berchet Yamaha 50
5. Alan Techer BMW 40
6. Gregory Leblanc Ducati 38
7. Matthieu Lussiana Yamaha 30
8. Martin Renaudin Yamaha 29
9. Guillaume Antiga Honda 25
10. David Muscat Ducati 23
11. Florent Tourne Yamaha 22
12. Kenny Foray BMW 21
13. Alan Agogue Yamaha 12
14. Nicolas Escudier Yamaha 12
15. Maxime Bonnot BMW 9
16. Valentin Suchet Suzuki 8
17. Leo Challamel BMW 6
18. Ludovic Rizza Yamaha 5
19. Guillaume Raymond Suzuki 2
20. Benjamin Colliaux Yamaha 1
21. Alexis Lamire Yamaha 1

Fotó: Photopress


Hozzászólások