MotoGP Sepang Teszt
Superbike Aragon

Fores szerződést hosszabbított a Barni Racinggel

A spanyol versenyző 2016 óta erősíti a ducatis privát alakulatot, idén pedig az előkelő hetedik helyen végzett a Superbike-világbajnoki tabellán, így magától értetődő volt a közös folytatás.
Balogh Tamás 2017.11.10. 15:29:04
Már a YouTube-on is meghallgathatók a P1race szerkesztőségének podcastjei: iratkozz fel YouTube-csatornánkra, és nem maradsz le a legfrissebb epizódokról, amelyben rendre a hét legérdekesebb és legaktuálisabb témáit boncolgatjuk!

Xavi Fores 2016 óta állandó tagja a Superbike-világbajnokság mezőnyének, s egyúttal a Barni Racing Team alakulatának is, amelynek színeiben privát csapathoz képest erős eredményeket tudott elérni. Tavaly dobogóra állhatott Németországban, míg idén tíz alkalommal tudott az első hat között végezni, az összetettben pedig legjobb privát motorosként a kiváló hetedik helyet tudta megszerezni a Kawasaki, a Ducati és a Yamaha gyári versenyzői mögött.

Mindezek fényében nem meglepő, hogy a ducatis istálló és spanyol motorosa pénteken megerősítette, hogy 2018-ban is együtt indulnak a Superbike-ban, a céljuk pedig újfent az lesz, hogy megnehezítsék a nagycsapatok dolgát – ebben Fores és a Ducati Panigale tempója mellett az új, privát alakulatok felzárkózását támogatni kívánó szabályok is segítségükre lehetnek.

Ugyancsak a Superbike-vb 2018-as felállását érintő hír – ugyanakkor még nem tekinthető teljesen hivatalosnak –, hogy a SpeedWeek.com értesülései szerint valóban érkezni fog a német Triple-M csapat, amely a Honda privát partnere lehet jövőre. Állítólag már a versenyzőjük is megvan az idén a Supersportban az MV Agustát erősítő Patrick Jacobsen személyében.

Fotó: WorldSBK Media
Balogh Tamás
További cikkeink
Hozzászólások
Hétvégi menetrend

VB állása
1
MotoGP
F. Quartararo
Yamaha
278
2
MotoGP
F. Bagnaia
Ducati
252
3
MotoGP
J. Mir
Suzuki
208
4
MotoGP
J. Miller
Ducati
181
5
MotoGP
J. Zarco
Ducati
173
Kövess minket
Podcast